Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
To jacx: tady je
[
](http://img270.imagevenue.com/img.php?image=90217_Cn35L_122_509lo.jpg)
a jinak asi máš pravdu - špatně jsem se podíval ....
Je to Cast. 35. Máte pravdu obaja, rozdeľovacie znamienko na rube vyzerá minimálne pofidérne...😉 ale je to určite ľalia, teda aspoň mala by byť, možno rytec razidiel ešte nevidel ľaliu, ale to je všetko. Ono tá ľalia na grošoch Jána Luxemburského je predsa len tvrdší oriešok ako sa zdá. Jacx predpokladá (myslím že správne), že je vidieť rôzne varianty tohto znamienka. Od nedbalo vykreslených bodiek pri stopke až k nádhernej ľalii, ktorú som pravdupovediac videl iba na nááádhernom groši pána ktoý má nick Archypov.🙂 Je to tak, asi je to pravda, budú pravdopodobne rôzne modifikácie tohto znamienka. Osobne som tomu veľmi neveril, ale môžeme predpokladať nielen varianty leva a koruny (u PGJL), ale aj varianty písma a rozdeľovacích znamienok. Tento poznatok je (podľa mňa) dosť zásadný pri tvorení prípadnej novej typologie.
http://www.aukro.cz/item693881339_prazsky_gros_jan_lucembursky.html
Ufff... tak takto pomerne vysoko ide groš u ktorého ani nie je jasné, či sa jedná 36-tku, alebo 28-mičku? Fíha, dobrééé...😉. No nič, tá minca má niečo do seba, je pekná, ale toto je cena naozaj vysoká. Stále hovorím o tom, že nemá jasné rozdeľovacie znamienko na rube, teda nie je jasné, o aký variant sa jedná. Dúfam že som teraz nepokazil niekomu "příhoz", čudoval by som sa keby to išlo ešte hore. Len tak dumám, čo si o tom myslíte vy?
Musím ti dát za pravdu Archy,je nějak čím dál víc zájemců o PG,což dělá s cenou také mnoho.
Jak pisete, ma neco do sebe, i pres nepatrny dvojraz je velmi pekne vyrazeny lev. Opisy jsou sice nedorazene, ale celkove se mi tento gros JL take libi. Co se tyce zatim dosazene ceny extrem to jeste neni (mimochodem pred casem se v aukci Aurea prodal gros V.IV. za 6500Kc). Na zajemce kteri asi nesbiraji grose JL na jednotlive typy a varianty mohl zapusobit dobry dojem i diky peknym fotografiim a take na mince prezentovane na Aukru patri tento gros k tem lepe zachovalym.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.