Snažil som sa nájsť nejaký argument narýchlo na webe, na webe je vraj všetko ... ale nepodarilo sa mi túto mincu nájsť, čo buď potvrdzuje môj názor, alebo to, že neviem hľadať na webe (čo samozrejme nevylučujem). Ale keďže si myslím, že každý deň sa človek musí niečo dozvedieť (ak už nie naučiť), poprosil by som aspoň jeden link, kde je táto minca (alebo iný obolus Jána Žigmunda) aktuálne v ponuke a úprimne žasnem nad tou cenou, naozaj ma to zaujíma, kde a kedy sa taký predaj reálne realizoval.
Comes má asi pravdu.
Ten obol, kterého fotku sem dal Saracen se prodával na 37. aukci Panonia Terra. Anoncován byl jako "Ez az egyetlen ismert ép példány!" (dle g.transl. něco jako "jediný známy neporušený kus" ?).
Dosažená cena 3000,- €.
A dukát Zikmunda a Isabely, který se prodával ve stejné aukci skončil "jenom" na 1400,- €.
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
ANDERov príspevok to myslím rozlúskol veľmi vecne - tak nejak som chcel poňať svoju prvú reakciu. Možno tú fotku mohol nalinkovať už SARACEN vo svojom príspevku.
Toto vlákno som mimochodom našiel iba včera (viac sa teraz venujem písacím strojom - Bože už mám tri ...🙄
Na začiatku vlákna sú otázky k oceneniu denárov. Ján Žigmund nie je úplne v strede môjho zberateľského záujmu, ale všímam si ... vlastním len jeden referenčný denár a prišiel som k nemu úplne náhodne. Mám ho určený ako: Huszár – Erdélyi, 25.; N-P Hermanstadt (ak to nie je správne prosím opravte ma).
Podľa mojich záznamov som ho kúpil na prelome februára a marca 2008 za 11.57€ (v prepočte). Ak to porovnávam s inými mojimi denármi, tak stav považujem za priemerný.
Celkovo denáre Jána Žigmunda (pokiaľ predávajúci vie čo má) už niekoľko rokov nie sú za menej ako 40€. Pokiaľ si ale pozriete ponuky v súčasnosti, tak tie ceny za dobre zachované exempláre sú ďaleko vyššie a to ešte niektoré ročníky a samozrejme mincovne sú už v "dukátových leveloch":
aktuálne napr.:
http://nummulitis.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=107&option=com_virtuemart&Itemid=2
Ak by sme aj počítali s tým, že obchodník (urobme z neho zloducha) to vzal za polovičnú cenu do komisie, tak sú to stále na denáre celkom slušné pálky, ktoré ale viac, či menej reflektujú množstvo dostupných exemplárov.
Kiež by som mýlil ...
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.