... z razieb Jána Zápoľského by som rád, aspoň na fotke, videl háromaranyforint, resp. troj-dukát, čo je asi jediná portrétová minca tohto panovníka - poznám len "pérovky", teda kresby tejto mince ... Unger 685 (H-865) ... jestvovala vôbec tá minca (?) ... je aspoň jeden exemplár niekde reálne uložený (?) ... alebo je to len ďalší sebaklam maďarskej historiografie ?
Nie, žeby som mal niečo nové, alebo zaujímavé, skôr som dostal od kamarátky jednu žiarovku, tak som sa hral s fotoaparátom, no a keďže sa mi to tu minule podarilo zabetónovať, tak dám "pár" fotiek na nový rozbeh vlákna :-)
Prvá minca je kremnická razba, zaujímavá najmä tým, že som ju nafotil dnes asi 50 krát 🙄 na ermanaricha (s. 1, príspevok 22) to samozrejme nemá ...
Ani druhá mince nestojí príliš za zmienku - stredo ju má myslím v lepšom stave (s. 2, príspevok 47, prvá zľava) ... ale fotil som ju v rámiku a moc mi to nešlo 😁
(Tieto mince som tu na fórum ešte nedával, aby to teda nebolo úplne od veci ...).
Obrázky:
Neviem, či tie údaje na niečo budú, lebo oni rušili jeden starší foto systém, ktorý bol používaný od posledného prevratu ´89 ... je to OSRAM Concentra 120W PAR 38 EC Flood (Made in E.C. 230 V 428) - neviem, či sa to ešte vyrába - je to také kužeľovité - najširšie asi 12 cm, dá sa tým aj vykurovať ... dal som to do kĺbovej stolovej lampy a na biely podklad (na farebnom to striebro chytá tú zlatožltú - ak, tak sa presunieme do vlákna ako fotiť, ale tam asi príliš tiež neuspejeme ...).
Minule som sa pristihol pri tom, ze vzdy ked objavim nieco zaujimave zo Zapolskeho prve ma napadne co mi na to povie Comes🙂, tento denar nie je az taka rarita a na google som uz nieco podobne nasiel, totozny rok aj mincovna, ale pre mna je to velmi zaujimave, co poviete videli ste uz takto spracovany letopocet na inej uhorskej minci s Madonou?
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.