Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
23. 2. 2009
Je to velmi jednoduché - zelená se většinou sestává z kombinace modré a žluté (poměr dle odstínu). Stačí odmýt nějakým rozpouštědlem žlutou a modrá zůstane, třeba acetonem by to mělo jít.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Díky, pokus s acetonem udělám. Pro lepší porovnání dám foto známky z druhé strany společně s 30h na porovnání průsaku barvy na velmi tenkém papíru.
Obrázky:
Zaregistrován
13. 12. 2010
Zo známky zelenej farby urobíš takúto "modrú vzácnosť" tak, že známku ponoríš do kyseliny chlorovodíkovej. Skúšali sme to v deviatom ročníku na základne v roku 1982.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Dobrý den, Hradčany přetisk Vzorec na papíře makulaturním. V katalogu je cena 40,- Kč a to je vše. Nevíte, které hodnoty jsou známé na makulaturním papíru, a je cena 40,- Kč reálná?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Osobne si myslím, že je to dodatočný výrobok, alebo ZT pretlače? Zatiaľ som sa nikde nedočítal, že by boli skusmé tlače pretlače "VZOREC" na makulatúrnom papieri.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Díky, přetisk VZOREC je tištěn matným tiskem a pak dotisk pro Klub českých filatelistů - lesklý (větší počet kusů i hodnot). Matný tisk je zřejmě vzácnější, ale katalog je nerozlišuje. Mám známky na makulaturním papíru hodnoty 5 h, 10 h, 20 h modrou a zelenomodrou a 30 h,
Zaregistrován
17. 2. 2016
Dobrý den, známky ze zkusmých tisků přetiskem VZOREC jsou natištěny na obyčejném papíru jak upozornil smith. Nejsem si jistý použitým papírem na známkách. Prosím, poznáte papír na známkách?
Obrázky:
Zaregistrován
17. 11. 2006
Podle barvy papíru se jedná zcela jistě o makulaturní papír. Já mám zkusmé tisky přetisku VZOREC na hodnotách 20h a 30h, asi nebyl důvod při zkusmých tiscích používat papír známkový, když v tiskárně musel být dostatek makulaturních archů ze zkusmých tisků výplatních známek.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Moc děkuji.
Zaregistrován
17. 2. 2016
Prosím, je známka z TD1 a barva se asi neodhadne.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.