Zaregistrován
22. 7. 2011
To Brett.
Kdybychom do toho zamotali futures kontrakty, tak bychom tu museli být dost dlouho. Nemyslíte?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
1. 10. 2008
Ani jedna, obě jsou novoražby... Já měl namysli původní ražby...
http://aukro.cz/fr-j-i-20-kronen-1896-top-stav-i1744439840.html
ovšem ne z aukra a za odpovídající cenu...
katalog... pro inspiraci...
nebo tady:
http://www.ulozto.cz/7566570/mince-frantiska-jozefa-i-1848-1916-cz-pdf
K Rauchovi se vyjadřovat nijak nebudu, já byl zatím vždy spokojen...
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Zaregistrován
9. 3. 2010
Inak keď už fyzicky investovať do drahých kovov tak prečo práve do zlata? Je tu aj striebro. Dnes je cena striebra na svetových trhoch cca 40$ za oz / trojsku uncu. http://www.kitco.com/charts/livesilver.html
Teraz v sobotu skončila na aukre aukcia tejto zberatelskej mince.
http://aukro.sk/20-rok2009-np-velka-fatra-proof-od-1kc-i1748148091.html
V tejto Slovenskej 20€ je presne 1 oz čistého striebra. ( 925/1000, 33,63g) Vydražila sa za 29,57€ čo je +/- cena striebra na svet. trhoch. A k tomu má táto minca ešte aj akú-takú zberateľskú hodnotu a je predpoklad, že jej "zberateľská" hodnota bude v budúcnosti rásť. A takých príkladov keď sa dajú na aukre kúpiť za cenu kovu alebo dokonca pod cenu strieborné alebo zlaté mince je veľa.
Takže moja rada je že keď už chce niekto fyzicky investovať do drahých kovov tak takýmto spôsobom. To znamená sledovať trhovú cenu kovu a aukcie mincí na aukčných portáloch ...
Ďaľšia vec je tá že investorovi nikto nedá záruku, že cena týchto kovov v budúcnosti porastie. Predpoklad tu samozrejme je, ale 100% istota nie.
Ale to je samozrejme rada pre investora a nie pre zberateľa.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Brett.
S Vašimi závěry souhlasím. Sběratel by měl sbírat historické mince, ve kterých je přidaná hodnota ve sběratelské ceně. Investor musí rozumět obchodní stránce problému, kde ho bude zajímat pouze vývoj ceny kovu. Bohužel, pak je hodně lidí, kteří nerozumí ani jednomu a skočí na obchodnické triky a jsou schopni nakupovat například fyzické zlato o 20 % nad světovými cenami v pochybných mincích, které nemají žádnou sběratelskou hodnotu a skrývá se za ními pouze předražený kov.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 3. 2009
Nehovoriac uz o tom ze ta Velka Fatra sa predala pod emisnu cenu.
Zaregistrován
9. 3. 2010
Napadlo ma tak zadať si do vyhľadávania skončených aukcii nejakú konkrétnu mincu a porovnať cenu kovu tej mince s konečnou cenou v aukcii.
Vybral som si mincu zo Slovenského štátu a to konkrétne 50 Ks 1944 (Tiso) Ag 700/1000 16,5 gramu
A trochu matematiky:
V tejto minci sa nachádza 11,55 gramu čistého Ag (16,5 x 0,7 =11,55)
11,5 gramu = 37,13% oz / trojskej unce
37,13% zo 40$ (dnešná cena Ag na trhoch) je 14,85$
14,85$ x 17,1 (kurz CZK / US dollar) = 253,9 Kč
Takže v tej minci sa nachádza striebra za 253,9 Kč
A cena za ktorú boli tieto mince na aukre vydražené v posledných pár týždňoch ???
Ak som niekde v matematike spravil chybu tak ma opravte.
Zaregistrován
6. 11. 2008
použitý výpočet je značně zkreslující, neboť mince je pouze ryzosti 700/1000 a tedy ji pro téměř jakékoliv účely je nutné přetavit na absolutní ryzost(tedy další náklady), opuncovat atd. a cena je naopak kalkulována z jednotky plné ryzosti v uznávané formě a jednotce, našlo by se i další upřesnění, ale to už není tolik podstatné...
v neposlední řadě likvidita této formy stříbra oproti třeba zlatu je také zcela jinde(a původní dotaz zněl na zlato, takže předchpozí kalkulace je zcela zbytečná, nehledě na to, že pán chce koupit nyní za cca 50000Kč)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
22. 7. 2007
pokud jde o pametni mince emitovane CNB tak maji dostatecnou ryzost takze jsou bez dph
Zaregistrován
9. 3. 2010
Jasné - beriem ... Ale podobný príklad by sa dal určite nájsť aj medzi zlatými mincami.
Môj záver z tejto debyty je ten, že konečné rozhodnutie musí spraviť Rasty. Rady a tipy dostal takže teraz to je len na ňom samotnom.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.