Zaregistrován
6. 8. 2011
Inspirace dost, ale je toho tolik, že zatím nevim jestli jít do slitku, nebo mince. Nebo koupit 30g zlatý slitek a potom zlaté mince, ale zase tich mincí je tolik... Hold budu muset ještě hodně číst. Jinak díky za radu.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Rasty.
Ano to je novoražba zlaté 100 koruny. Tyto mince jsem měl na mysli, ale spíše bych se příkláněl k menším hodnotám, například 10 a 20 koruny. Vždy si zjistětě cenu kovu za gram a vynásobte vahou zlata v minci. U 10 K to obsah 3.05 gramu ryzího kovu, u 20 K 6,1 gramu atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já bych se přikláněl k mincím, protože například rakouské ročníkové ražby v sobě mají sběratelskou přidanou hodnotu. Slitek je pouze investiční nástroj.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
27. 12. 2010
Záleží na tom kolik máš peněz... Novoražby zlatých R-U mincí jsou méně nákladnější, ale můžou být také méně likvidní než 1 uncové zlaté mince či slitky (999/1000)
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já si naopak myslím, že prodat deset zlatých desetikorun je mnohem jednodužší, než jednu stokorunu, která téměř představuje unci ryzího zlata, protože na ní už musím sehnat movitějšího zákazníka, narozdíl od drobnějších nominálů. A pokud bych sehnal při prodeji zákazníka na větší objem, tak tomu bude jedno jestli si vezme kilo zlata v třista, nebo třiceti kusech.
Zaregistrován
6. 11. 2008
pokud větší minci, pak místo novoražby 100K, raději rakouskou Filharmonii (1unce nebo její části)...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 8. 2011
Můžu investovat 50 000kč.
Zaregistrován
1. 10. 2008
Doporučuju Rakousko Uherské 20,- za 50 000,- jich pár bude a případná likvidita je obrovská!
Když zajedete do Vídně k Rauchovi, možná vám udělá i lepší cenu, při větším odběru mincí najednou...
Potom už jen uložit, třeba takhle:
http://eshop.infofila.cz/mincovni-kazety-volterra-de-luxe-hmk-30-bl-2408
hmm a je to 😉
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Zaregistrován
22. 7. 2011
K Rauchovi je zbytečné jezdit, protože podle mojich zkušeností jsou serioznější obchodníci než je on a v Praze se nechají sehnat také.
Zaregistrován
12. 1. 2010
A kdo rika, ze kupuju na Acku? 😁
Jinak cihlicky 5% nad cenou kovu bych chtel videt, ze by mel nekdo tak malou marzi? Zatim jsem nejmin videl nejakych 12% a to byly uz dvoukilovky nebo tak nejak.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.