Moderátoři: numismat, smith

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#11 - 8. 8. 2011, 13:35
Osobne nevidim duvod, proc kupovat slitky, kde zaplatim min. 20% nad cenu zlata (u tech vetsich), kdyz muzu nakoupit mince za cenu zlata nebo nejakych 10% navic.. Samozrejme ted nemam na mysli moderni pametni mince.

Který prodejce prodává kilovou cihličku zlata s 20% přirážkou?

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

robinsalomon

Uživatel

Zaregistrován
7. 8. 2011

#12 - 8. 8. 2011, 13:43
Osobne nevidim duvod, proc kupovat slitky, kde zaplatim min. 20% nad cenu zlata (u tech vetsich), kdyz muzu nakoupit mince za cenu zlata nebo nejakych 10% navic.. Samozrejme ted nemam na mysli moderni pametni mince.

Samozřejmě, že člověk může nakoupit i mince, které nejsou zlaté, mnohdy jsou nezlaté mince dražší. Záleží na vkusu; pokud má rád sběratel historii, nepůjde do moderny, ale sáhne do dějin a do období, které jej přitahuje > o tom numismatika je😉

robinsalomon

Uživatel

Zaregistrován
7. 8. 2011

#13 - 8. 8. 2011, 13:53
Dnes se nechají nakupovat mince za cenu zlata, nebo ještě v lepším případě nepatrně pod světovou cenou. Velice oblíbené jsou rakouské, nebo uherské 10 a 20 kuruny FJI a výhoda je v tom, že tyto mince, pokud budou v pěkné zachovalosti, jsou mezi sběrateli velice oblíbené a tedy i rychle a dobře prodejné. Veškerou modernu nedoporučuji, protože to je pouze obchod jak okrást sběratele.

Zkompletovat zlato FJI. snad ani nejde😳

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#14 - 8. 8. 2011, 13:55
Samozřejmě, že člověk může nakoupit i mince, které nejsou zlaté, mnohdy jsou nezlaté mince dražší. Záleží na vkusu; pokud má rád sběratel historii, nepůjde do moderny, ale sáhne do dějin a do období, které jej přitahuje > o tom numismatika je😉

Mluvim o starych zlatych mincich s ryzosti 90% a vice. Moznosti je spousta, pokud jde o investici do zlata, slitky jsou oproti tomu vetsinou drahe.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#15 - 8. 8. 2011, 14:02

To robinsalomon.

Já jsem nemyslel a z mého příspěvku snad vyplývá, že jsem neměl na mysli vybudování kompletní sbírky zlatých mincí FJI. Pouze jsem se pohyboval v intencích tazatele, který se chová spíše jako investor do zlata a já mu navrhuji řešení v podobě zlatých běžnějších mincí FJI, které se nechají bez problému sehnat i prodat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#16 - 8. 8. 2011, 14:12

Tenzor: Za cenu zlata dnes už zlaté mince na aukru nekoupíš, na to je tam moc zájemců...

Cihličky zlata kolem 1unce koupíš už kolem 5-6% nad cenu kovu u značek od renemovaného rafinéra a to je přijatelné při dlouhodobé investici, také je to výrazně méně oprotí medaili na kterou byl původní dotaz a tam byla marže 25%!!!

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Rasty

Uživatel

Zaregistrován
6. 8. 2011

#17 - 8. 8. 2011, 14:16

Ano chci investovat do zlata a za několik let 5-15let ho pak prodat. Proto by mě zajímalo co by se vyplatilo víc. Jestli zlaté slitky nebo zlaté mince. Měl jsem vyhlídnutý slitek 50g zlata, který stál před cca14 dny 45,000kč a dnes už je za 51 000kč. To jsem asi promeškal. Pak ty mince. Mam na mysli např. od ČNB nebo tu druhou minci jak jsem dával odkaz.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#18 - 8. 8. 2011, 14:20

Další možností je nákup novoražeb mincí FJI ve Vídni. Ty se prodávají za momentální cenu kovu plus ražebné ve velikosti pár procent. Má to i tu výhodu, že je to bezpečný obchod. Proto dnes není problém nakupovat mince kolem světové ceny kovu, buď touto možností, nebo dříve mnou vzpomínanou v podobě zlatých 10 a 20 K na našem trhu. Stačí si jenom vybrat.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Rasty

Uživatel

Zaregistrován
6. 8. 2011

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#20 - 8. 8. 2011, 14:23

To Rasty.
Mincím od ČNB a dalším předraženým modernám se velkým obloukem vyhněte a kupujte mince pouze za cenu kovu, nebo s nepatrnou několikaprocentní přirážkou. Snad jsem Vám sem dal dost inspirace.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.