Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Matej

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2007

Vytvořeno:
3. 6. 2007, 15:42

Škoda... tak keby si v budúcnosti na nejakého odborníka náhodou natrafil môžeš mi dať vedieť. Ďakujem.
A s tým časom ťa chápem, tiež toho v poslednej dobe veľa nestíham...

rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

Vytvořeno:
3. 6. 2007, 16:44

Škoda... tak keby si v budúcnosti na nejakého odborníka náhodou natrafil môžeš mi dať vedieť. Ďakujem. A s tým časom ťa chápem, tiež toho v poslednej dobe veľa nestíham...

Pokud na nekoho natrefim, tak dam urcite vedet.

NicolasFlamel

Uživatel

Zaregistrován:
10. 7. 2007

Vytvořeno:
10. 7. 2007, 23:23

Jake bakovky sbirate? Ceho si ve sbirce cenite nejvic a co byste do sve sbirky nejradeji ziskali? A taky bych hned zacal. Sbiram Ceskoslovensko, R-U, Rakousko, Polsko, Madarsko, Nemecko, nouzovky (zatim mam asi 1000ks Nemeckych), neco malo Ruska a staty Jizni Ameriky. Rozsiruju hlavne Ceskoslovensko a nejradeji bych pochopitelne videl v albu tu bankovku, kterou mam ve fotce u profilu🙂

jo, jinak tu bankovku ve tvém profilu bych si taky přál mít ve své sbírce 🙂

Zdravím všechny příznivce této diskuse!
Je to jen pár minut co jsem přišel na existenci tohoto diskusního fóra o sběratelství a neváhal jsem se ihned zaregistrovat, především když jsem zjistil, že je tu i sekce: Bankovky - Notafilie, což mě velice potěšilo..... ale dost úvodu...

.......co se týče toho jaké bankovky sbírám, tak to možná bude znít trochu bláznivě, ale zajímám se a sbírám papírové platidla celého světa, především bankovky, státovky, nouzovky, ale částečně i poukázky či kupony apod. Vím, možná by bylo rozumné zaměřit se třeba jen na Evropu a sbírku cíleně ucelovat, ale když já si nemohu pomoci, pro mne je každá bankovka něčím krásná a zajímavá 🙂 a tudíž se nerad ve sbírání omezuji😃

Profilový obrázek
Admin - Zdeněk Jindra

Admin

Zaregistrován:
30. 11. 2006

Vytvořeno:
11. 7. 2007, 10:52

NicolasFlamel vitejte. Prosim kazdeho sberatele bankovek dejte vedet o tomto foru svym kamaradum. At se to tu rozjede stejne jako mince. Cim vic nas na to bude tim driv si budeme moci dovolit peclivejsi trideni jako mincari :-). Takze hura do prace...

https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie

rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

Vytvořeno:
11. 7. 2007, 11:05

Cha.. konecne nekdo dalsi diskuter 😎 😉

To, ze sbiras cely svet, neni nic zas tak divneho, ja pokud mam prilezitost, taky rad rozirim sbirku a bankovky statu, ktery jeste nemam. I kdyz primarne se snazim sbirat Ceskoslovensko a posledni dobou mi v hlave klici myslenka, zkusit jej sbirat po seriich🙂 (mozna to zni trosku silene, ale uvazuju o tom cim dal tim vic). Ve sbirani se taky VELMI nerad omezuju, jen by to sem tam chtelo vic penez🙂

Matej

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2007

Vytvořeno:
11. 7. 2007, 11:53

Cha.. konecne nekdo dalsi diskuter 😎 😉 To, ze sbiras cely svet, neni nic zas tak divneho, ja pokud mam prilezitost, taky rad rozirim sbirku a bankovky statu, ktery jeste nemam. I kdyz primarne se snazim sbirat Ceskoslovensko a posledni dobou mi v hlave klici myslenka, zkusit jej sbirat po seriich🙂 (mozna to zni trosku silene, ale uvazuju o tom cim dal tim vic). Ve sbirani se taky VELMI nerad omezuju, jen by to sem tam chtelo vic penez🙂

rihav, ako myslíš zbierať po sériach? Zbierať všetky vydané série A01, A02, A03 ? Alebo A, B, C, D ?... počul som o prvom prípade, ale to je už vážne na psychiatriu 😃 ... ešte keď si povieš, že všetky chcem v 0 - N stavoch 😎

rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

Vytvořeno:
11. 7. 2007, 12:35

rihav, ako myslíš zbierať po sériach? Zbierať všetky vydané série A01, A02, A03 ? Alebo A, B, C, D ?... počul som o prvom prípade, ale to je už vážne na psychiatriu 😃 ... ešte keď si povieš, že všetky chcem v 0 - N stavoch 😎

No praveze A01, A02... az az🙂 Ale zatim jsem zacal opatrne jen bankovky 1953 - 1989 (ty se daji, az na vyjimky, poridit docela levne), ale je to psycho - treba uz mam asi 40 kousku 10 Kčs - 1986 😎 No a zatim se samozrejme snazim mit vsechny v N, u tech novejsich to jde🙂 Sberatele jsou blazni a ja se hrde prohlasuju za jednoho z nich😃

Matej

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2007

Vytvořeno:
11. 7. 2007, 13:23

...určite sa na psychiatrii stretneme viacerí. 😉 už zbieram nejaký ten rok, ale zatiaľ ma zbieranie po sériach nechytilo. neviem si teraz ani predstaviť akoby som si na burze prezeral bankovky a mal v hlave všetky série, ktoré už mám, prípadne nemám 😲 . ale viem, že aj na to by sa dal vymyslieť systém.
želám ti veľa štastia hlavne so zbieraním sérií zaujímavejších bankoviek 50 K 1964, 25 K 1961, 10 K 1960. 😎

rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

Vytvořeno:
11. 7. 2007, 13:31

...určite sa na psychiatrii stretneme viacerí. 😉 už zbieram nejaký ten rok, ale zatiaľ ma zbieranie po sériach nechytilo. neviem si teraz ani predstaviť akoby som si na burze prezeral bankovky a mal v hlave všetky série, ktoré už mám, prípadne nemám 😲 . ale viem, že aj na to by sa dal vymyslieť systém. želám ti veľa štastia hlavne so zbieraním sérií zaujímavejších bankoviek 50 K 1964, 25 K 1961, 10 K 1960. 😎

Na serie jsem se podle Bajerova katalogu udelal v excelu tabulky se seriema, ty nosim s sebou a zaskrtavam 😎 A u nejakych serii to bude fakt sranda, aaale co, aspon mam nejakou radost, ale tech alb, ktery na to padnou🙂

Matej

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2007

Vytvořeno:
11. 7. 2007, 13:45

rihav napsal/a:

... ale tech alb, ktery na to padnou🙂

😆 tiež ma to napadlo. Tento týždeň som si kúpil nové obaly za 2400sk. Mohol by som začať s tými sériami 😃 ale nieeeeeeee 😁 musím ešte chodiť do práce, dokončiť školu 😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.