Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#31 28. 3. 2014, 09:25
starožitnosť - rozdelim slovo na stare zitie - cize pre mna vsetko starsie ako ja podla svk zakonov aj veci do druhej svetovej ale suhlasim , podmienka tu na sberateli by mohla byt 100 rokov. ale ... ak neviem ci je to stare 100 rokov?

Když to nevím tak to pochopitelně ponechám.
Mám na mysli především věci které jsou do očí bijící.

Profilový obrázek
tomi

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2010

#32 28. 3. 2014, 09:30

super, my sa chapeme, ale ponovembrovy asi nie, pre nich bude vsetko starozitnost a biznis

joeolahfamily@azet.sk

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#33 28. 3. 2014, 09:46

Dal bych mimo Starozitnosti sekci Retro, kde by byly veci po 2. svetove, ze to spousta lidi nebude respektovat nebo nebude schopna odhadnout to je jasne, ale od toho je moderator, aby to pak uklidil🙂

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#34 28. 3. 2014, 09:54
Dal bych mimo Starozitnosti sekci Retro, kde by byly veci po 2. svetove, ze to spousta lidi nebude respektovat nebo nebude schopna odhadnout to je jasne, ale od toho je moderator, aby to pak uklidil🙂

Serge Nubret napsal/a:

Nebo na základě tohoto odkazu by první podtéma mohlo být: PŘEDMĚTY VYROBENÉ PO 2. SVĚTOVÉ VÁLCE.

Anebo i tak. V podstatě je to totéž, co jsem navrhoval výše, jen jinak pojmenované a s jiným umístěním.
A zase by díky tomu ubylo sólo příspěvků (témat).

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#35 28. 3. 2014, 09:56
Připadáš mi jak malé naivní dítě. To jsi si ještě nevšiml že 90 procent tazatelů nechápe že tu jsou podtémata, prdnou svůj dotaz kamkoli, nejlépe do známek nebo mincí? Založil jsem zhruba před rokem podtémata na medaile, početňáky a žetony. Nic v nich nepřibylo protože každý moula si založí své nové téma. Zrovna tak v numismatice můžeš stokrát napsat nezakládejte nová témata s přiblblým názvem a stejně to každý druhý udělá. Jediné řešení jsou jednoduchá, jasná pravidla a důsledné dbaní na jejich dodržování.

Každý druhý je mnohem lepší než každý. A pokud zvolíš cestu pouhého mazání, pak to stále bude každý.🙄

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#36 28. 3. 2014, 10:00
Serge Nubret napsal/a: Nebo na základě tohoto odkazu by první podtéma mohlo být: PŘEDMĚTY VYROBENÉ PO 2. SVĚTOVÉ VÁLCE. ...

Máš pravdu, teď to vypadá že jsem si ten nápad přivlastnil.. to jsem nechtěl, sorry🙂
Myslím že je lepší to mít mimo Starožitnosti, protože například hra "vlk a vajíčka" nebo budík ze 70. let nebo céčka se dají zařadit do kategorie retro, ale starožitnosti to rozhodně nejsou 😎

Profilový obrázek
Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

#37 28. 3. 2014, 10:01

Díky výše uvedeným řešením by valná část nových témat skončila v sekci retro nebo v podtématech (důležitých t.) ve starožitnostech. I když ne všechny, byl by to oproti současnému stavu posun kupředu.

Profilový obrázek
cap

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2013

#38 28. 3. 2014, 10:03

Já tu vidím stejně jako vy spousty krámů bez jakékoli relevantní hodnoty, ale to, že napíšete šmahem, že např věci z 50.-60. let nejsou starožitné, s tím nemohu souhlasit!
Svět i život se velmi zrychlil, asi jste si nevšlml. Věci z období Bruselu, tedy od r.1958, jsou velmi žádané, v anticích se zcela běžně prodávají za ceny mnohdy vyšší než např bieder. /Sýpka, eAntik, atd atp/

Když už jsme u 60.let - byly tedy v té době - dle vašeho rozdělování - všechny secesní předměty jen staré krámy??? Asi ne, že? :-)

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#39 28. 3. 2014, 10:14

Vzpomínaná hra "vlk a vajíčka" je také dost žádaná a prodává se už za čtyřmístné částky, což je vzhledem k tomu, že jde o srandičku vyráběnou ve velkém množství, skoro úsměvné, přesto to není důvod k tomu, aby se to počítalo mezi starožitnosti. S takovou logikou by byla starožitnost za chvíli i Nokia 3310 a to slovo by ztratilo svůj smysl.

Profilový obrázek
cap

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2013

#40 28. 3. 2014, 10:20

Nebavím se o ruské digihře, i když, jak vidíte, má pro spousty sběratelů cenu. A toto je Sběratel.com, pokud se nemýlím.

Ptám se znova - v 60.letech byly podle vás všechny secesní předměty jen staré krámy?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.