Zaregistrován
25. 12. 2013
Zdravím, prepáčte že píšem do tejto témy aj keď to s ňou nesúvisí, ale nechcel som zakladať novú. V bankovkách sa moc nevyznám, skoro vôbec, keďže zbieram niečo iné ale chcel by som si spraviť takú skromnú zbierku menších nominálov krajín z Ázie, Karibiku,Južnej Ameriky,atď . Samozrejme nie staré bankovky ale tie čo sú teraz v obehu v kvalite UNC len tak na ukážku aby som mal niečo doma🙂 Moja otázka preto znie takto : Poradili by ste mi nejaké stránky, prípadne knihy kde sú bankovky z týchto štátov ? A v približne akej cenovej relácií sú bankovky napr.Kambodža, Korea, Mexiko a podobne, samozrejme menšie nominály
Zaregistrován
25. 12. 2013
Alebo nejaký katalog kde sú bankovky z celého sveta🙂 Ak také niečo existuje vlastne
Zaregistrován
30. 3. 2008
katalog pro bakovky z celého světa je poté Albert Pick: Standard Catalog of World Paper Money
Zaregistrován
20. 6. 2020
Dobrý večer,
Jsem začínající zběratel a chtěl bych se zeptat jestli je dobrá investice koupit 2019 Pamětní bankovku 100KČ - ALOIS RAŠIN za odpověď děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 6. 2020
A nebo jestli si mám koupit nějakou starší bankovku .
Zaregistrován
22. 7. 2011
Předně si musíte uvědomit, zda chcete být sběratelem, či investorem. Zda budete preferovat zálibu a radost z ní, nebo primární snahou bude počítání zisku.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
28. 3. 2019
Kup si Muchovku I auflage
Zaregistrován
20. 6. 2020
Dobrý den,
Vidim v tom zálibu, ale i dobře investované peníze .
Zaregistrován
22. 7. 2011
Předně si zvolte oblast, které se chcete opravdu naplno věnovat. Podle mého názoru spíše užšího záběru, abyste ho zvládl také finančně. Dobré věci stojí podstatné finanční částky u kterých nelze počítat, že se Vám podaří výhodné nákupy.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
20. 6. 2020
Dobrý den ,
Děkuji za radu začnu zbirat cenově dostupnější, a prosím o radu jestli je ta 100kč pamětní bankovka Alois Rašín Dobrá koupě děkuji .
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.