Zaregistrován
6. 11. 2008
Znám i plastové poředače, nehledě na to, že různé chemické přísady se často dávají i do papíru.
A hlavně Jirka 318 se ptal takto: "Zajímalo by mě, jaký je váš názor na sbírání bankovek do běžného pořadače s pevnými foliemi."(folie papírové jistě nebývají)
Takže si příště raději přesně přečti, na co reaguješ... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
2. 11. 2008
Reagoval sem na běžný pořadač a také to napsal výše, o pevných foliích jsem nepsal!😉 Jestli sis nevšimnul, tak sem reagoval na jednu část otázky, náš jirka72 na další část a ty dodatečně na zbytek, který chyběl!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
16. 2. 2008
Nevím jak u vás ale tady jsou skoro všechny kancelářské potřeby z Číny a tím pádem mohou obsahovat naprosto cokoli👿
od chemického až po radioaktivní.😁
Mimochodem co znamená xlet? Nechci se nikoho dotknou ale už jsem se setkal s tvrzením “dělám to tak celej život” a bylo mu 14 let.
😉
Zaregistrován
5. 11. 2011
Děkuji za odpovědi. Že existuje nebezpečí chemického poškození jsem netušil. Vyřešilo by se to pomocí podobných obalů? http://eshop.infofila.cz/ochranne-obaly-na-bankovky-premium-176-339-346-3592
Zaregistrován
2. 11. 2008
turtleoverhead napsal/a:
Nevím jak u vás ale tady jsou skoro všechny kancelářské potřeby z Číny a tím pádem mohou obsahovat naprosto cokoli👿
od chemického až po radioaktivní.😁
Mimochodem co znamená xlet? Nechci se nikoho dotknou ale už jsem se setkal s tvrzením “dělám to tak celej život” a bylo mu 14 let.😉
Tak třeba pákové pořadače, které používám, vyrábějí kousek za Prahou!😉 První bankovky jsem dostal, jako "žold" v r.1985!😁 Byla to postupka ze 7ks 10kčs/1961!😉 Ty skončily v knížce a až po r.89 jsem je dal pořadače, jeho vzhled tomu odpovídá!😉
Xlet u mne znamená, cca 15let a více😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
16. 2. 2008
Například v Austrálii se bankovky sbírají hlavně podle podpisů na nich.
Podle toho se také datují, jak který Secretary of the Treasury a Governor of the Reserve Bank vydržel dlouho ve funkci.😉
Zaregistrován
13. 11. 2011
Mám problém. Ve sbírce mám tyhle dvě bankovky. Neperforovanou v hrozném stavu a naopak o něco lepší, ale perforovanou. Kterou si nechat?
A nebo to risknout, obě prodat a koupit za to jednu lepší neperforovanou?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Prodat fuj neperforovanou, něco našetřit, koupit jednu variantu v lepším stavu něž je ta perforovaná a pak prodat perforovanou...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
13. 11. 2011
Taky dobrej nápad.
Zaregistrován
13. 11. 2011
A nemá někdo na prodej lepší neperforovanou?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.