Zaregistrován
27. 3. 2009
Poučte mě, prosím, někdo, jaký je rozdíl v použití známky B a B zóna 1? Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Náhodou som sa sem pozrel a toto som našiel:
*A a B sú ako britská známka 1. a 2. triedy alebo červené a zelené francúzske známky (ak ich poznáte): rýchlejšie a drahšie dodanie vs pomalšie a lacnejšie doručenie.
Ak nie je žiadna zóna označená, ide o domácu dodávku, inak pre zahraničnú dodávku: zóna 1 pre geografickú Európu a Severnú Afriku; zóna 2 pre zvyšok Afriky, Ameriky a Ázie; zóna 3 pre Austráliu, Nový Zéland a ďalšie krajiny Oceánie.*
-s-
Zaregistrován
23. 11. 2015
https://colnect.com/en/stamps/list/country/2641-Italy/series/249847-Squares_in_Italy
Tu ale nepíšu, ako to funguje...😉
-s-
Zaregistrován
27. 3. 2009
stani díky za info. Už jsem se obával, že umřu v nevědomosti.😁
Je tedy v tomto případě v poštovním provozu patrně jedno, jaké je určení označení na známce, jen se liší nominálem. Neklade to moc vysoké nároky na italské pošťáky? 😆
Zaregistrován
11. 3. 2018
Zdravím, jelikož jsem také obdržel zásilku s obdobnou frankaturou, pokusil jsem se vyhledat pár informací na italské poště (www.poste.it), bohužel jsem nenašel jinou verzi, než v italštině, ale snad budou údaje správné:
B Zóna 1/ Evropa + Středomoří , poštovné do 50 g 2,90 eur a priorite 3,5 eur
B Zóna 2/ Afrika, Amerika a Asie
B Zóna 3/ Oceánie
Jen B je určená pro vnitrozemí do 20g, dále B50g rovněž.
Snad budou informace pro někoho prospěšné, případně mohou být doplněny.
V zóně B1 jsou ze Středozemí zahrnuty země jako např. Izrael, Egypt atd.
Zaregistrován
11. 3. 2018
No, ale loni bylo mezinárodní poštovné (internationale) do Evropy jen 2,70 eur, tak nevím, zda se nezdražovalo, podobně jako u nás.
Zaregistrován
27. 3. 2009
Pilat, díky i tobě. Jen mě to utvrzuje v domnění, že italští pošťáci asi nebudou takový trumpety, jako ti někteří naši ...
Zaregistrován
16. 11. 2014
Prosím,nemá někdo odkaz na R-U znamky s napisem Regno d¨Italia Trentino 3 nov.1918 ?? Díky
Zaregistrován
23. 11. 2015
http://www.italianstamps.co.uk/po/occaust/trentino/index.html
Ak máš niektorú z týchto, najskôr nebude pravá. Toto som našiel, ináč o tom neviem nič.Bolo ich málo vydaných.Niekto ma opraví, poučí..😉 Čau.
-s-
Zaregistrován
16. 11. 2014
Stani díky za odkaz...................mam nějake RU s přítiskem Italy
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.