Jakýpak vstřebávání. Já to tvrdím celou dobu. Ve své podstatě jsou u toho ty známky (mince, obrazy, víno) naprosto nepodstatné a s filatelií to má společný akorát možná předmět zájmu.
Bitcoin je krásná hra, ale k ničemu. Stačí vypnout internet a je po pr...legraci. Investovat do kráterů na Marsu/Měsíci je čirý nesmysl, to je čistá zlodějna. Už jen to, že někdo prodává pozemky na Marsu/Měsíci. Základní otázka je, jakým právem? Prodává něco, co mu nepatří a nikdy patřit nebude. A další, investice není vratná ani za 500 let i kdyby dotyčný majitel nějakým zázrakem prokázal svůj majetkový nárok. Pozemek (spíš pomarsek či poměsek) bude toho, kdo si tam postaví barák a vykolíkuje "clajm". A uhájí si jej před Marťany a Měsíčňany, případně Vetřelci.
To už je lepší investovat do těch holek pod červenou lucernou.😁
Pánové položte si základní otázky k investicím,možná poněkud primitivní, za to praktické.Které oblasti byly vždy v historii nejzajímavější. Dali se snadno uchovávat, manipulovat, přepravovat a v těžkých dobách celkem snadno uschovat.Byly vždy zajímavým investičním artiklem a v průběhu času si získali oblibu a důvěru investorů v podstatě sběratelů..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
no, tak to už jsme dva. Já to o sobě mohu říci s klidným svědomím, slovy klasika, "vím, že nic nevím" Prostě se přeci stále učíme, nikdo není dokonalý...
ta přirovnání mě pobavila, máte zajímavý pohled na věc🙂 tak já také přihodím něco pro pobavení (i ostatních)...
osobně na ten rozpor který popisujete mám následující náhled:
rozlišuji mezi investicemi do koníčků (mezi ty patří třeba filatelie, ale i mnohé další obory - zde neočekávám primárně jen výnos, ale především požitek a nevadí mi, když občas prodělám finančně, když mě to obohatí vnitřně)
a do byznysu (firmy, nemovitosti, komodity a akcie - zde naopak neočkávám nějaké nadstandartní požitky, ale primárně výnos...)
v byznysu je třeba se totiž řídit buffettovskou radou, že ta nejlepší věc, která se ti může stát, je, když se skvělá firma dostane do dočasných problémů a ty se ji snažíš pak koupit, když leží na operačním stole!
na filatelistickém trhu to funguje stejně, ale na operačním stole ne vždy zrovna ve správný okamžik leží pacienti, kteří odpovídají vašemu zájmu... 😉
Jsem dostal aukční katalog (nebudeme propagovat😉 ), je tam rozhodně pár položek k investování. Při vyvolávacích cenách 28000, 24000, 15000 € (zkusmé tisky a eseje Merkurů, růžový Merkur - s razítkem Plaňany), 40 blok (!!) známek U-Boot Hela za vyvolávačku 7500 €, dvoupásky (se spojenými typy) tří známek Deutsch-Ostafrika - ty místní za 1800 €, I. emise 1 kr strojový papír v kvalitě ** za pouhé 2000 € atd.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.