Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

Vytvořeno:
17. 2. 2022, 07:41

Jaromírovi blahopřeji, samozřejmě je největší oplatou za práci a studium známek a za vložené investice právě radost z nového přírustku. Ostatně i když jak je uvedeno výše někdo nesmyslně přeplácel na aukcích guyany, je nepochybné, že i on měl ze získaných známek radost.
Já se ještě vrátím k Jaromírovi a jeho věřím unikátnímu souboru této Africké destinace.
Když jsem před pár lety s filatelií začínal právě Afrika, kde jsem předtím v rámci studijních cest za monitoringem včel pobýval, mne velmi, velmi zajímala.
Tedy i samozřejmě Mauritius. Ale zajímala mne afrika jako celek a člověk si musí vybrat do čeho investovat. Tak dnes mám vcelku zmapovanou Afriku do cca 1950. Myslím, že i Africké destinace tohoto období je dobrá investice.
Mauritius mám samozřejmě velmi spoře co se týče uvodu, kromě dvou známek puvodního obrazu z roku 1859 mám z lepších asi jen ještě Michel 12, ani nevím současný katalog, michel 93 uvádí 700MiM.
Ale pokud se podívám na další země podle posloupnosti abeceny, pak mám velmi pěkné Mayotte, i následně Mohelli.
Prostě Afrika JE VELMI ZAJÍMAVÁ OBLAST.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

jansvi

Uživatel

Zaregistrován:
14. 4. 2010

Vytvořeno:
19. 2. 2022, 09:53

Investicie?! Ja by som rad zainvestoval do celistvosti slovenskej posty, tie modre otlacky dialkovo kreditivanych strojov s kodom pre Cesko. Vyzera to ako bezna vec, lenze ako sa hovori skutek utek. Nedari sa mi nikde k nim dostat. Takze nemusi to byt hned svarze penny ale taky obycajny list.

shareman

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
19. 2. 2022, 12:37

Jaromírovi blahopřeji, samozřejmě je největší oplatou za práci a studium známek a za vložené investice právě radost z nového přírustku. Ostatně i když jak je uvedeno výše někdo nesmyslně přeplácel na aukcích guyany, je nepochybné, že i on měl ze získaných známek radost. Já se ještě vrátím k Jaromírovi a jeho věřím unikátnímu souboru této Africké destinace. Když jsem před pár lety s filatelií začínal právě Afrika, kde jsem předtím v rámci studijních cest za monitoringem včel pobýval, mne velmi, velmi zajímala. Tedy i samozřejmě Mauritius. Ale zajímala mne afrika jako celek a člověk si musí vybrat do čeho investovat. Tak dnes mám vcelku zmapovanou Afriku do cca 1950. Myslím, že i Africké destinace tohoto období je dobrá investice. Mauritius mám samozřejmě velmi spoře co se týče uvodu, kromě dvou známek puvodního obrazu z roku 1859 mám z lepších asi jen ještě Michel 12, ani nevím současný katalog, michel 93 uvádí 700MiM. ...

Tá 9p Britannia vyzerá príliš infantilne, vyzerá to na obdobie bratov Spirovcov.

Dal by sa vidieť prvý rad - prvé dve? - Lapirot a Dardenne

shareman

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
19. 2. 2022, 12:48

Lapirot bude tiež zlý, možno Torres.

koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

Vytvořeno:
19. 2. 2022, 14:53

zdravím
a především děkuji za reakci, jsem rád, pokud zde někdo občas komunikuje, jinak to vyzerá jako by chcíp pes.
Jsem čech, ale prvá manželka byla od Prešova, tak hovorím czeko-slovensky...

Destinaci Mauritius jsem se nikdy nezabýval dopodrobna a upřímně, zda-li je, či není některá známka 100% pravá mne příliš netlačí. Pokud bych v budoucnu prodával, nabídnu spíše celou kolekci.

Nicméně focená 9p je s certifikátem, takže zde bych duvěřoval, tuto jsem získal v kolekci velmi slušných starých známek a vše vypadá být v pořádku. Do uvedeného olba jsem ji doplnoval. Snad je blbě focená, příliš doostřená, v reálu je umouněná.

Co se týče prvé na fotografii, tuto známku jsem pořídil s celým albem a opravdu nejsem schopen jakkolik komentovat. je pravá, ok, není, dobrá, velkou škodu z toho nemám.

Ale samozřejmě mne zajímá názor odborníka, tak fotím ještě jednou a vlepuji.

Obrázky:

shareman

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2010

Vytvořeno:
19. 2. 2022, 17:15

koolabs napsal/a:

Nicméně focená 9p je s certifikátem, takže zde bych duvěřoval, tuto jsem získal v kolekci velmi slušných starých známek a vše vypadá být v pořádku. Do uvedeného olba jsem ji doplnoval. Snad je blbě focená, příliš doostřená, v reálu je umouněná.

Co se týče prvé na fotografii, tuto známku jsem pořídil s celým albem a opravdu nejsem schopen jakkolik komentovat. je pravá, ok, není, dobrá, velkou škodu z toho nemám.

Bohužiaľ certifikát nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Kto ho vydal? Vedeli by ste ho sem poslať aj s lepšou fotkou známky?
Tieto známky tlačili u Perkins, Bacon & Co. a tí by toto určite nepustili von.
Jedine, že by to bolo spastačené re-issue z 1862, používané ako 1p, ale lepšia fotka pomôže.

Lapirot je bohužiaľ falzum. Takže tých 4500€ je skôr 1€, ak by nebola poškodená tak aj 10€.

A ten Dardenne by ste vedeli poslať, to je tá za 600. Z diaľky by mohla byť ok, podstatné je či je vrúbkovaný papier.

koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

Vytvořeno:
19. 2. 2022, 17:16

ale pokud opustím Mauritius, který je z pohledu investiční filatelie pars excelans, pak se přiznám, že se snažím trochu ucelit určité jádro anglických kolonií. Ale tento příspěvek má spíše určitý pedagogický atribut.
Člověk prostě nemůže mít vše a má být rád, za to co mu svět dopřál.
Já se tedy kochám třeba kolekcí Trinidadu a vůbec mne nemrzí, že prostě číslo jedna je pro mne zcela nedostupné.
Ono do jisté míry stačilo, že jsem se začal anglickými koloniemi zabývat a začal jsem studovat historii anglických dobyvatelských záměrů a posleze i marný snah o zachování kolonií do dnešní doby.
Dnešní ruzná extempore anglického trunu je bohužel jen smutná přiboudlina v dějinách, stejně jako snahy spícího šlechnice Karla v našem parlamentě připomenout historické úspěchy králů Přemysla i Vladislava, kteří vládly od středozemní moře až po severní ledový oceán.
Ale je to smutné, že kdysi měly čechové armádu, která jako jediná porazila v Evropě Mongoly, tedy mimo jiné uspěchy, měly několik králů, kterých se báli papeži i císaři. Dnes máme jen loutky hrající si se svými hračkami.
A poslušně skáčeme jak Amerika poručí.
Ale to jsem odskočil.
Anglické kolonie jsou parádní věc.
Snad tedy jen malá ukázka prvých známek Trinidadu. Bez první a samozřejmě bez Tobaga, se kterým se pak Trinidad spolčil.

Obrázky:

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
19. 2. 2022, 18:33

koolabs napsal/a:

Ale je to smutné, že kdysi měly Čechové armádu, která jako jediná porazila v Evropě Mongoly, tedy mimo jiné uspěchy, měly několik králů, kterých se báli papeži i císaři. Dnes máme jen loutky hrající si se svými hračkami.
A poslušně skáčeme jak Amerika poručí.

No, i Moravané měli vojsko (pojem "armáda" je až do nějaké třicetileté války povětšinou poněkud zcestný, ale to by bylo na složitější debatu). Samotní Čechové by nestačili.
Loutku máme v Lánech, ta skáče jak poručí báťuška car a dělá tak, aby se Velký Mao nezlobil. Teda pokud dostane tu správnou injekci a vymění mu formaldehyd. Jinak je neprovozuschopný.
To s Amerikou je samozřejmě blbost.

Ale jinak už bych sem politiku netahal, protože se kvůli těm hradním šaškům zase příšerně pohádáme. (To už řešili na sjezdu ČSSD - na předsedu kandidoval Zeman + ještě někdo a všichni věděli, že pokud zvolí toho druhého, tak dobrý, ale pokud zvolí Zemana, strašně se pohádají - Zeman má zkrátka vynikající schopnost "stmelovat".)

koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

Vytvořeno:
20. 2. 2022, 06:25

Děkuji Pavle, psát o politice je samozřejmě kontraproduktivní.
Sharemane též děkuji, dá se lehce naznačit, v čem jsou rozdíly? Případně, neexistuje nějaký odkaz s popisy?

Posílám tedy ještě trochu lepší fotky těch dvou známek,
jinak Lapirote, což tedy beru že je falsum jsem kupoval jako celek, pokud zkalkuluji na cenu za známku, tak mne stála asi 1000 korun, co se dá dělat.

Obrázky:

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
20. 2. 2022, 07:46

Nerozumiem síce tejto oblasti, ale ten Mauritius Two pence mi príde ako niečo novodobé. Príliš jasné farby, ako keby práve vyšlo z atramentovej tlačiarne. O tej imitácie pečiatky ani nehovoriac.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.