No však, tak se vyprdni na novorazbu, i nějaký 1/10unce to je všechno k ničemu. Otevři Aukro, zlaty mince, Ru 10 korun tam bude kopa, najdi si prodejce s velkým hodnocením a nějakou si vydraz. Ez
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
přesně jak jsem psal výše: Je těžké najít tu ideální a správnou odpověd. Každý má nějaký názor a tím i přesvědčení. Když koupíte novoražbu je to jen 3,38g zlata ve tvaru mince ale tím to podle mého končí. Přijdete o značnou část sběratelů a budou o to mít zájem jen investoři, kteří samo chtějí levně nakoupit a draze prodat.
Nakupovat na eshopech mince je také většinou celkem předražené. Dát si poptávku zde, kouknout na aukro nebo i Fb skupiny.
R.U. 10 korun krom 1912, ale cena bude o málo víc jak 5 tis.
sám jsem koupil před cca 5ti lety novoražbu RU mince 20 korun 1915 za nějakých 5800 Kč dnes se tato mince ve stejném obchodě prodává za 8855 Kč a vykupuje za 8581 Kč. Řekl bych celkem slušné (bezpracné) zhodnocení. Pokud ale chcete investovat pouze 4-5000 jednorázově moc na výběr nemáte. A bude-li zhodnocení 100 nebo 200% z jedné mince stejně nezbohatnete. Já osobně, pokud by se jednalo o dceru bych vzal 5000 a šel koupit hezký prstýnek. Jako investice to bude katastrofa. Z 5 tisíc uděláte rázem maximálně 15 stovek. Ale dcera bude mít na tatínka památku na celý život. Pouze můj názor.
https://silverum.cz/sporeni.html
Jestli 4-5 litrů pravidelně, doporučuji tady stříbrné uncové mince (tady jsou ještě pořád bez DPH, to treba Zlataky.cz už DPH u veškerého stříbra zavedly)
A jestli zlato, tak jednu z 1/10 oz minciček, ty se nyní vlezou pod 5 tisíc.
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
S nižším (německým) DPH než je 21%.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
To se obávám, že není pravda. Novoražba 10kč RU 1912 má 900/1000 a Wiener Philharmoniker 1/10 oz má 999/1000
Ale proč se mám vyhnout zrovna tomu roku 1912 to pořád nevím😲
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.