Nevim, jestli jsem nekde prehledl tema predstavovani se. Jedna se sice o anonimni diskuzni forum, zrejme nejlepsi na ceskem netu, ale predstavit se , kdyz jsem tu novej bude asi slusny.
Sbiram hlavne novodobe mince, a to euro, Ceskoslovenske a sovetske, vetsinou kdyz je moznost tak sady nebo unc mince. Zacal jsem se zajimat i o cinske mince ale nove obezne se shaneji dost tezko.
Ne aby me nezajimaly starsi mince, ale na zacatcich jsem koupil dost padelku aby me to odradilo sbirat mince do roku 1900.
Z euro, ceskoslovenskeho a sovetskeho obdobi mam tak 90% minci, ale ty nejdrazsi jeste v albech maji sva mista volna.
Sbiral jsem i stribrne mince, ale po tom jak vyrostla jeho cena tak spise prodavam, nez doplnuji.
Zasadne nesbiram zlate mince, ty levne me nezajimaj, a na zajimave nemam finance.
Vetsinu sbirky mam diky Grace Kelly a dobre nacasovanemu nakupu teto dvoueurovky :-)
Na vymenu bych mel vetsinou euromince, uvital bych Indicke, Cinske a nektere sovetske sady
Do budoucna bych se chtel trochu venovat ceskemu a polskemu stredoveku, momentalne ale jen studuji literaturu a porad jeste vaham jestli do toho jit.
tak a to je vse
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

Pokud by jsi měl zájem o pravé staré čínské mince v relatích většinou cca 50-100Kč/kus, napiš mi na mail: 2002martin@seznam.cz novodobé většinou bohužel nesbírám a tedy nejsou ani přebytky.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

to uz planuji ozvat se tak pul roku, porad ale mi do toho vleze nejaka mince a jsem zase bez penez, dokonce i kontokorent jede na maxima :-9
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz

o investici to take neni (i kdyz spousty lidi budou oponovat vyvojem za posledni 3 roky), spise o uschove hodnoty prebytecnych penez :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.