Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
1. 11. 2023
Zdravím, potřeboval bych pomoci s identifikací toho co jsem našel na půdě po dědovi. Vypadá to jako zadní kryt starých hodinek. To jestli je to opravdu zlato mi ukáže až to odnesu ke zlatníkovi. Děkuji za pomoc.
Obrázky:
Zaregistrován
29. 11. 2020
MetalGear247: Bezcenná krytka z madla pokličky nějakého šmejdského hrnce. Děda byl sběrač?
Zaregistrován
29. 11. 2020
Zlatnice měla samozřejmě pravdu. Neurážejte ji, vaše báchorky z bezcenného šuntu žádný klenot neudělají.
Pravost zlata se dá jednoduše ověřit na zkušebním kameni asi v každém zlatnictví. Případně si zajděte na puncovní úřad, u vás na východě je nejbližší v Košicích.
Zaregistrován
1. 11. 2023
Nataradza :
Děkuji za info, myslel jsem si to.
Jinak ano, děda sbíral různé věci ale většina cenností šla s pozůstalosti, když se na to seběhli všichni příbuzní jak kobylky.
Mě zbyl gramofon, k němu desky a obraz od Oto Bubeníčka. Tohle jsem našel když jsem byl uklízet na půdě.
Zaregistrován
26. 12. 2021
Nevíte prosím někdo, kterému prvorepublikovému zlatníkovi mohla patřit mistrovská značka BF? Existuje někde seznam zlatníků, registrovaných u puncovního úřadu za 1. republiky? Punc vpravo je lvíček 4.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2010
- Nevím komu patří BF
- Existuje seznam výrobních značek - je k nahlednutí na (hlavním) PÚ v Praze.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
21. 12. 2014
Zdravím,vie niekto poradit čo je to za značku? Je tam punc 835 a označenie striebra používaneho v období slovenskeho štatu od 1941 roku,ale tu značku nepoznam...
Obrázky:
Zaregistrován
19. 2. 2022
ahoj všem prosila bych určení prstenů,mely by být všechny ag a staršího data-pozůstalost, všem co se vyznaj a poradí dekuju.
s kamenem asi - červená sklo, modré nevím a jeden je snad jantar
Zaregistrován
27. 11. 2023
Přeji všem hesky večer mám doma už delší dobu jednu věc o které nic nevím rád bych po prosil jestli mě může se někdo nato podívat a něco zjistit o tym protože já ani nevím na co to asi dříve používali předem děkuji a posílám foto
Obrázky:
Zaregistrován
27. 11. 2023
Přeji všem hesky večer mám doma už delší dobu jednu věc o které nic nevím rád bych po prosil jestli mě může se někdo nato podívat a něco zjistit o tym protože já ani nevím na co to asi dříve používali předem děkuji a posílám foto
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.