Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Nedokážeš ze je zo 16 století. Môže byť vyrobený aj pred 50 rokmi. V podstate ma hodnotu len cecu zlata tipujem max 2 gramy + niečo navyse keď sa niekomu bude páčiť.
Ale predajnu cecu si môžeš nastaviť akúkoľvek. A čakať co sa stane.
Ale motiv pekny. Paci sa mi
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Dobrý den,
mohla bych poprosit o nějaké info ohledně příborů? Snažila jsem se udělat svým starým foťákem co nejostřejší fotky a napotřetí se snad zadařilo... přijde mi, že jsou možná značky i zle vyražené, je to opravdu špatně čitelné..
Vidličky jsou sice čtyři stejné, ale dvě mají trochu jiné značení.
Ráda bych se o nich dozvěděla něco více ohledně historie a případně i z jakého jsou kovu a jestli by mohly mít nějakou sběratelskou hodnotu. Vidličky podle názvů Gundel Karoly a Wampetics Ferencz mě odkazují na maďarského restauratéra , který si r.1910 pronajal budapešťskou slavnou restauraci Wampetics. Ke lžíci nevím vůbec nic.
Předem děkuji, Lucka
Obrázky:
Vše je pravděpodobně z 1. poloviny 20. století, vyrobeno z obecného kovu, nebo z postříbřené alpaky. Lžička je pravděpodobně výrobek firmy Christoffle. Herrmann je známý výrobce a jeho podrobnou historii najdete přímo v tomto vlákně - stačí jen číst. Další značky nepřečtu. Je to vše běžné, sběratelsky nezajímavé a pokud na tom nejsou puncy označující stříbro, tak se hodnota jednotlivých kusů pohybuje v desetikorunách.
Adalbert
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.