Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
31. 8. 2013
Zaregistrován
31. 8. 2013
.
Zaregistrován
31. 8. 2013
.
Zaregistrován
7. 9. 2021
Dobrý den,
byl jste velmi laskavý a určil typ puncovních značek a za to ještě jednou děkuji. Moderátor skupiny projevil zájem o kameny na prstenu a tak jsem mu je nafotil, aby si mohl udělat lepší představu. A další údaje k tomuto šperku již jsou soukromého charakteru - kdo byl dárce, proč a jak. Ty rozhodně nepatří do veřejně přístupné diskuze. Pokud Vás zajímá provenience tohoto šperku, tak i Vás poprosím o soukromě mailem. Děkuji.
Zaregistrován
25. 7. 2006
BANBAN:
- Nejsem moderatorem teto sekce (ani grofik), ten je uveden pod nazvem sekce. Moje specializace je jina.
- Muj zajem byl pouze okrajovy (druh kamenu) a dalsi dotazy nemam. Diky za odpoved a fotku. Detailni zpracovani prstenu (zasazeni kamenu) se mi nezda tak precizni. Ovsem mohu se mylit.
- Zde na foru maji vsichni skryte maily, tudiz Vas nikdo kontaktovat nemuze. Da se to obejit, pokud tuto moznost chcete mit, viz muj profil.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
23. 10. 2006
Dovolím si doplniť poznámky internetového kolegu nusmismata, hoci nie sú vložené fotky z viacej pohľadov na prstienok (hlavne detail koruny pre orientačný pohľad osadenia kameňov do lôžok) dobovo je práca zaujímavá, nie je excelentná, žiada to drobné opravy pokiaľ sú kamene pravé (prírodné), predať kov a kamene zvlášť nemá cenu pre odborníka, laikovi je to jedno... a záložňa zaplatí za momentálnu cenu kovu nakoľko 95% záložní nezaujímajú kamene teda aspoň na oko...
Preto moja úvaha: či sú aj kamene pravé a hlavne dobové !!!
To však neznamenalo, že mám záujem o kúpu.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
7. 9. 2021
Dobrý den,
prodávat to nechci, je to památka dědící se v rodině. O opravě budu přemýšlet.
Zaregistrován
17. 10. 2012
Dobry den, poprosil by som o urcenie, z akeho roku moze pochadzat tato doza na tabak. Lepsie fotky neviem spravit, ale na pravej strany od hlavy Diany je A a na lavej strane je myslim cislo 2.
Dakujem pekne za kazde info, zvlast panovi Statorovi.
Obrázky:
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
31. 8. 2013
Jedna rovná čiara znamená 150/1000, 6x150=900/1000, alebo arabská číslica 2 značí rýdzosť striebra 900/1000.
Od 1.4. 1872 bol vpravo od hlavy Diany pridaný kód puncového úradu. Punc s kódom puncového úradu bol používaný v rokoch 1872-1921. Kód A značil hlavný puncový úrad Viedeň.
Zaregistrován
31. 8. 2013
Majstrovskú značku s iniciálami JR bodka v strede, v obdĺžniku s orezanými rohmi používal zlatník a striebrotepec Johann Rothbauer senior vo Viedni na ulici Stuckgasse 3, alebo 8. Aktívny bol v rokoch 1887-1924.
Tabatierka bola vyrobená v rokoch 1887 až 1921.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.