Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
18. 5. 2021
Dobry den
Chcem vas poprosit o pomoc pri identifikacii prilozeneho priboru, ktory som dostal od starych rodicov, podla toho co sa mi podarilo zistit sa jedna o lotove striebro, poprosil by som vas ak viete niekto vyrobcu a rok, pripadne,kde by som mohol hladat, alebo zohnat presne typ tohoto priboru, nakolko by som ho chcel zacat kompletizovat.
Vopred dakujem za vsetky informacie, ktore poskytnete.
S pozdravom Marek
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2010
Rok je něco mezi 1830-1839, poslední číslice je neurčitelná (dílem neostré fotky, dílem nedoražení).
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Lyžičiek je sedem ,tak na niektorej bude rok určite vidiet,jedna sa o čislicu v pravo dole,možeš pridat fotku,pre doplnenie.Kompletizovat je takmer nemožne ale skusit možeš.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
20. 5. 2021
vie niekto čo znamená toto označenie na príbore?
Obrázky:
Zaregistrován
2. 6. 2021
Dobrý den. Chtěl bych poprosit o pomoc s identifikací puncu na přiložené fotce. Jedná se pravděpodobně o ovci, ale nepodařilo se mi zjistit žádné info. Předem děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
31. 8. 2013
Pravdepodobne značka továrne SZANDRIK- Gerambovská rozeta a PFG - Packfong.
Packfong - čínska napodobnenina striebra, zliatina 50-60% medi s premenlivým obsahom zinku a niklu.
Zaujímavá značka, ktorú som doteraz nevidel. Možno bude z obdobia roku 1900, keď nový riaditeľ Szandriku Ján Peterka začal s výrobou z alpaky. To je iba moja špekulácia.
Ján Peterka, pôvodom Čech, bol kreslič a výtvarník. Do funkcie riaditeľa továrne Szandrik ho ustanovil zakladateľ firmy Szandrik, rytier Róbert von Berks, ktorý nechal postaviť továreň v roku 1895 na pozemkoch niekdajšieho majiteľa Joanesa Szandrika. Joanes/Ján Szandrik bol krčmár, nie zakladateľ firmy, ako sa nesprávne uvádza aj v odbornej literatúre.
Zaregistrován
31. 8. 2013
rozeta PFG
Obrázky:
Zaregistrován
6. 6. 2021
Dobry den viete mi poradit aky ma tento pribor povod popripade hodnotu?
Obrázky:
Zaregistrován
6. 6. 2021
Priblizenie znaceni, erby sa opakuju na kazdom len cisla su ine
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.