Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
21. 11. 2012
ještě k tomu druhému vyrytému jménu. Překvapilo mě, že by někdo napsal Schmidt jun. a k tomu ještě háček na S. Faktem ale je, že obě nádoby jsou ručně tepané, není to lisované ani vytlačované dřevem přes soustruh a nikde, hlavně u rytin to není "proleštěné" všude je jednolitý materiál.
Zaregistrován
13. 8. 2016
Omlovám se, asi jsem vás špatně pochopil. Neberte si mě do hlavy, kovům vůbec nerozumím.
Zaregistrován
21. 11. 2012
není zač se omlouvat 😉. Já jsem první dotaz zkrátil, zdál se mi dlouhý a asi to nebylo nejlepší. teď už je tady vše co o zatím vím. 🙂 věřím, že mé nedostačené znalosti tady někdo doplní a předem děkuji.
Zaregistrován
31. 8. 2013
Hans Balßer bol nemecký zlatník. Vyrábal stolový riad. Činný bol okolo rokov 1769-1841. V roku 1847 sídlil na Grotzestrasse 40 v meste Flensburg. V jeho remesle pokračoval jeho syn Christian N. Balßer. Hans Balßer používal majstrovskú značku s iniciálami HB, písané HB v ovále, alebo meno Balzer v obdĺžniku. Christian Balßer používal majstrovskú značku CB v ovále. Majstrovské značky boli doplnené erbom mesta Flensburg. Flensburg je samostatné mesto na severe nemeckého štátu Šlezvicko-Holštajnsko.
Fake to nie je.
Zaregistrován
21. 11. 2012
Stator, já když čtu jakýkoliv příspěvek od vás tak jen valím oči nad znalostmi. Hledal jsem dva večery po internetu a našel jsem jen toho Batemana a nikde mi Balßer nevyběhl. Kde čerpáte ty znalosti. Fakt obdiv.
Teď k nádobí. Nikde na nich není žádná jiná značka než to, co jsem již nafotil. Ani punc ani žádný městský znak. Je nějaký nedestruktivní způsob jak určit materiál? Spektrální analýzu nezaplatím a ani nevím kdo by ji udělal 🙂 V té době ještě alpaka a jí podobné slitiny moc nebyly, alespoň dle mých informací, bývalo to stříbro, cín, měď případně olovo. Cín ani olovo to není. Může to být stříbro bez punce ? nebo úplně něco jiného?
Díky
Zaregistrován
21. 11. 2012
Chci touto cestou poděkovat Statorovi. Velice si vážím jeho vědomostí a na základě jeho poslední poznámky, že se nejedná o Fake tak jsem si poprvé v životě došel na Puncovní úřad a mám osvědčení, že se jedná o stříbro 670/1000 u obou předmětů. První větší kousky stříbra do mých pěti alpakových vitrín. Díky Stator.
Zaregistrován
14. 11. 2013
Pekný deň prajem:-) Mala by som záujem kúpiť si tento prsteň, ale neviem sa odraziť či sa jedná o striebro a aké sú to značky. Predávajúca poskytla len takéto fotografie.
Obrázky:
Zaregistrován
14. 12. 2018
Zdravím komunitu sběratelů i znalců různých starožitností. Prosím o identifikaci mísy z bílého kovu (zřejmě na ovoce). Původně byla černá "jako bota", ale podařilo se mi ji alespoň takto vyčistit. Zajímalo by mě z jakého je kovu, stáří a případně i výrobce. Její rozměr je 42x25 cm. Vedle čísla 800 je značka ve tvaru srdce s iniciálami W. S H., i když s tím S si nejsem stoprocentně jistý, není to moc čitelné a zrak mi už tolik neslouží. Díky
Obrázky:
Zaregistrován
31. 8. 2013
Nemecký punc pre striebro rýdzosti 800/1000. 1888-1909
Výrobca Weinranck & Schmidt - Hanau.
Zaregistrován
14. 12. 2018
Statorovi děkuji a má smysl ptát se zde na její přibližnou hodnotu?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.