Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Dobrý den ve spolek. Mám dotaz ohledně lžíček, které se mi dostali do ruky. Ve zlatnictví mi řekli, že se jedná o stříbro. Typ puncu jsem bohužel nenašel a zlatník si nechtěl dát práci ho hledat v ohromné knize s puncy.
Našel jsem pouze toto " Tradice firmy Berndorf sahá do období před 150 lety. Firma Sandrik od začátku 19. století vyrábí stříbrné příbory a už v té době dosahovala vysoké kvality. Spojením této výroby s firmou Berndorf v listopadu 1991 vznikla firma Berndorf Sandrik. Jejich příbory se prosazují nejen designem a funkčností, ale také výjimečnou kvalitou. "
To mi ovšem neříká rok výroby a materiál. Můžete mi prosím pomoci s identifikací? Budu rád za každý názor. Díky.
Obrázky:

Myslel jsem si, že je to alpaca, nebo postříbřená alpaka. Bylo to začernalé a když jsem doma čistil čistidlem na stříbro, tak to bylo rázem lesklé a smrad jak když se čistí stříbro. Takže postříbřená alpaka. Troufne si někdo jen tak pro zajímavost tipnout, jaký rok výroby to může být?

Platina atd. majú tiež svoje puncové značenie.
Apropo , alpaka je odborné pomenovanie na postriebrenie výrobku, podľa značky danej výrobcom rozoznáva silnejšie a slabšie postriebrenie .
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.