Zdar všichni, spousta práce a tak teď trocha relaxace.
Proč reaguji na tento příspěvek. Kdysi jsem pracoval v ČS, zažil jsem měnovou odluku, nebo jak tomu říkali. Jsem začátečník, sháním rúzné informace a když vidím prodej "RARIT" , čím více vidím, tím více se nestačím divit. Pánové neuvažovali jste o tom, že v té době některá s bankovních úřednic jen nezaznamenala správný výklad zákona a bankovních nařízení, nalepila kolek na pro ni všední bankovku? A pak postupem času se snaží někteří jedinci takto bezcenný peníz vylepšit na ceně. A dnes se bude jednat o raritu? Proč tyto kollované bankovky blíže nespicifikují odbvorníci? 😞
Problém je v tom, že kolok vyzerá ako falošný. spodné číslice sú úplne mimo (napríklad). Ak by aj šlo o dobový falzifikát, k takejto variante mohlo dojsť z dôvodu, že falšovateľ nemal k dispozícii nekolkovanú 50 K bez pretlače "deutscheoesterreich"... Je ale cena adekvátna? ťažko povedať, možno pre kupujúceho áno...
numpszi: tipoval bych to na "platidlo" v zajateckem tabore v AQUILE za 2 sv.valky
Pravdepodobne tento:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_War_II_prisoner-of-war_camps_in_Italy
P.G. 102 - Near Aquila - Transit camp
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.