i když na ebayi se někdo z té třetí snaží vymlátit majlant:-)
http://www.ebay.com/itm/Germany-Poland-Lithuania-Posen-50-kopeken-1916-/110941960889?pt=Paper_Money&hash=item19d4a7fab9
jo jo, série A ... každopádně zajímavé - byl jsem svědkem, že to byl skutečně tzv. "půdní nález" (tedy něco na ten způsob - úklid nějaké pozůstalosti) a bylo tam pár desítek bankovek - takové to běžné ČS (čtyřicátá a padesátá léta), Německo (běžná inflace), Polsko ... a pak tyhle - vzhledem k ostatním, co znám, jsem soudil, že budou mít tyhle obdobnou "hodnotu". Ale každopádně mě překvapuje, že tyhle domácí nálezy (po ne-sběratelích) obsahují vždycky takovouhle obdobnou směsku levného Polska-Německa-Ruska-ČS
acme, to je opravdu asi standard jak píše jirka. Beru to jako zajímavý dobový doklad "stěhování národů". V naší rodině místo legionářských platidel máme zase z první světové války a doby těsně po ní nějaké carské a všelijaké ruské prozatímní ruble, běžné vídeňské jedno a dvoukoruny (=návrat domů) a z období po druhé světové válce zase hrst otrhaných pengo (=tetička z jižního Slovenska přišla bydlet k "mladým").
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.