V českém numismatickém obchodě nikomu 8.000 Kč za kus zcela jistě nenabízeli. 8.000 Kč je naprosto nesmyslná cena, za kterou se občas tyto věci někdo snaží prodat na zahraničních portálech lidem, kteří netuší, oč jde (pokud pominu jeden český obchod, na jehož webu se podobná věc skutečně za 7.800 Kč dlouho nabízela - nemohu dohledat, ale tuším byl v Ostravě). Dávalo by to smysl jako 8.000 za sadu, ale i tak je to moc.
Jedná se o černotisky původních rytin, která vydala ČNS pobočka papírová platidla pro své členy. Obvykle se prodávají za cca 1.000 Kč (někdy víc, někdy méně nejčastěji o cca 200-300 Kč).
Pokud by byly na prodej, měl bych zájem o tisíc korun se ženou a dětmi. Pokud by byla v perfektním stavu (neohnutá, nepřehnutá, bez fleků), nabízím 1.000 Kč včetně poštovného. Můj mail je mnovak55@volny.cz. Poznámka k ceně: můžete si sice dohledat, že v jednom českém internetovém obchodě je v nabídce za 1.600 Kč, nicméně za tuto střelenou cenu je tam už dva měsíce. Před tím tam byl tentýž kus za 1.500 Kč, a to zhruba půl roku.
Tak nech tam beží pokiaľ si to nerozmyslia. Ako píše majkl cena 700-1000 Kč za kus.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Děkuji za odpověd.
Cenu 8000Kč říkal za vše.Nevím kde mu to nabízeli.V neděli s ním mám sraz kupuji od něj nějaké mince.Tomuhle vůbec nerozumím.Předám mu Vaše komentáře.Zeptám se jestli má ještě něco.Osobně se nezmáme.Jen přes maila a telefon.Byl 30 let v USA a ted se z rodiných důvodů vrátil a rozprodává různé věci.Od nějakech vláčků až po mince.Právě v neděli mi řekne co všechno má a v listopadu poletí znova do USA a když se s ním domluvím, tak mi to přiveze.Zatím tu má jen nějaké mince a ty černotisky.
Tak jsem se potkal s tím člověkem co má ty "černotisky".Prý je koupil v aukci v roce 2003 a odhadní cena byla přes 1000USD prý jsou jen 3 na světě.Vše lze prý dohledat podle napisů na tom obalu.Lze si prý ty staré aukce vyhledat.Nevím jak to je, kdyby jste měl někdo zájem to zjištovat o co jde budu rád.
Pak mi ukazoval sadu bankovek od začátku československa.Bylo jich desítky možná stovky, ale bohužel tomu nerozumím, tak nemůžu soudit jestli tam měl nějaké vzácné.Ještě s ním budu,ptz mi ještě přiveze nějaké mince v půlce listopadu.
Tie dve čísla v spodnej časti čiernotlače napr. 408/500 znamenajú, že sa jedná o v poradí o 408-mi výtlačok z celkového množstva 500 kusov.
Ak môžete, tak sem dajte aj foto tých bankoviek a mincí. Možno tam nájdeme aj niečo zaujímavé.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Při vší úctě, toto je naprostá krávovina. Jak píše Fidzi, náklad 500 kusů, toto je 408. kus v pořadí. Čas od času někdo ta čísla maže (jsou psána tužkou), ale náklad těch černotisků (nejen těchto ale i jiných) je všeobecně známý a to, jestli je číslo vymazané nebo ne, nehraje roli.
Ano, díval jsem se na http://new.lynknight.com/LK/. Archiv z roku 2003 tam nemohu najít, nicméně je možné, že v USA nejsou tyto věci známé a platí se tam za ně tyto nesmyslné částky. Nicméně reálná cena v ČR a blízkém okolí je taková, jak jsem psal. Mimochodem, není to ani dobová záležitost, tyto tisky pocházejí z 80. let.
Pokud sem nicméně kolega dá obrázky bankovek, budeme rádi. Je sice pravděpodobné, že něco podobně nesmyslně přeplatil, ale čekal bych spíš, že tam budou i moc hezké věci, které naopak koupil velmi dobře a mezi námi tady o ně bude velký zájem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.