A ještě jsem si pořídil tohle a nyní si říkám jestli tu Maďarskou a tuhle Americkou mám vůbec nechat kolovat při přednášce mezi lidma, aby se mi to vrátilo. 😲 Jakou to má obecnou hodnotu? Tohle je US dolar 1886 jako rpavý stříbrný certifikát ještě před vznikem FEDu 1913 v době pravého krytí dolaru stříbrem a zlatem, kdy dolar vydával kongres a nikoli soukromá korporace s názvem FED. Jestli to je dražší, tak si asi udělám kopie a nechám kolovat kopie.
Obrázky:
Ten 1 dolar z r. 1886 je docela cenný, viz tady:
JJ, díky, přes noc jsem dospěl k podobným číslům taky, takže ukazovat při osobní konzultaci a pro více lidí si udělám kopie. Takhle už jsem si teď udělal kopii pro 100 biliónovou marku (ale proto, že ji nemám), tu jsem našel na ebay originál max kvalita a asi 1600 €, takže jestli na ní někde natrefím, tak se spokojím s horší kvalitou. Mám ještě 1 biliónovou marku, tu hezčí UNC stav a ta taky není levná. Měl jsem v ruce 1 dollar 1902, taky pravý stříbrný certofikát už klasičtějšího vzhleud jako mají dolary. Stav asi 0 s indiánem za 1200 €. Tušil jsem, že původní kryté dolary před vznikem FEDu nejsou levný, ale tohle jsem nějak nečekal.
treba porovnat s 1milliard milpengo (bezcenna bankovka), ak papier a detaily su rovnake, tak mate original...
oroginalne:
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.