numpszi napsal/a:
videli ste uz taketo nieco?
farba cislovania ako pri 20 Ks 1939.
Obrázky:
Poteším ťa. Dnes som bol s človekom, ktorý vlastní bankovku 10 Ks 1939, kde celý rub je modrý a nie hnedý !!! Keď sa mi ju podarí dostať do rúk, tak zverejním scan. Sám som zvedavý akej farby je číslovač. To už pravdepodobne nebude chemická reakcia. Ak by farba reagovala, tak takých rarít bude viacej a čislovače budú v rôznych odtieňoch prechádzať od červenej do modrej podľa stupňa reakcie.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Poll: Co poviete na tuto 20k 1988?
Chemia, PVC obal, atd...
Chybotlac!
Je to jedno, je na predaj?
Acme, plne s vami súhlasím. Tak isto ma napadlo, že to nieje chémia a ani obal. Inak by bola žltá farba preč aj zo zadnej strany. Neviem si predstaviť, že by sa dala použiť tak silná chémia na odstránenie farby iba jednostranne. Skôr by som sa priklonil k chybotisku. Zrejme sa zastavila mašina pri nanášaní farby alebo niečo podobné.
Přijde mi divné, že by se ztratila /reagovala/ pouze jedna barva a to navíc takhle maximálně (tj. zcela pryč) a ostatní ani rozmazané - zde jsem měl možnost vidět detail a skutečně jsou tam vidět jasné kontury šedé barvy (která je stejně patrné i na běžné bankovce, jen se v té žluté trochu ztrácejí) a chybí jen právě ta žlutá.
tady jedna desetikoruna (absence červené). opět - pokud chemická reakce, že nezasáhla vůbec žádnou jinou barvu (??)
[
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.