Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
18. 4. 2020
28.10 1920 z Lobositz( lovosice) do Zurich v 4 To osobne myslim ze je to Mache ale nevadi krasne hradcany 😀👍 a Jako bonus 75 h ramecek .
Obrázky:
Zaregistrován
18. 4. 2020
Znamka 75 h je z 1 TD zp 2/1 typ ramecku 2a
Zaregistrován
18. 4. 2020
Dobry vecer nasel jsem spyralu s kterou bych potreboval pomoct... jde o znamku 10h 5 typu zelena... existuji 2 TD s otevrenou spyralou... zde foto tato spyrala je uzavrena... ? Kontroloval jsem to pod profesionalni lupou a carka je dotahnuta do konce... muze to byt provrdeno Rytcem ( retus?) urcil jsem znamkove pole ale ta spyrala nesedi!! Dekuji
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2015
Donnovan napsal/a:
... urcil jsem znamkove pole ale ta spyrala nesedi!! Dekuji
Fakt nesedí..😋
-s-
Zaregistrován
18. 4. 2020
No tak jinak nejsem profik ale neco mne nesedi a potreboval bych to ujasnit. Co vim ja tak 10 h zelena maji vsechny znamky typ spyral 1 , jde o to jaka to je podle vas spyrala? Urcil jsem Td1 zp 22+ 23+ 24 myslim? Ale vim ze Spojeny typ spyral na 10 h nejsou a proto to zde posilam .. je to uzavrena sp?
Zaregistrován
18. 4. 2020
Zde foto 3 paska
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2009
Na 10hal zelenej 5.kresby sú len špirály prvého typu. V tomto prípade ide čisto o náhodilosť vyplývajúca z techniky tlače.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
18. 4. 2020
Dekuji za vysvetleni .. prhledl jsem kompletni znamkove Pole na Knihotisku a tu zminovanou spyralu jsem tam nenasel , proto jsem to poslal zde ...predpokladam ze se ta spyrala v tomto pripade nejak nurcuje jako uzavrena ? Ale jako nahodilost v tisku? Diky
Zaregistrován
10. 6. 2020
Som zaciatocnik ktory sa nahodne dostal k peknej zbierke Hradcan a rozhodol sa v nej pokracovat. Viem co ma asi
ocakava, ale rozhodol som sa vsetkym tym prejst. Zatial mam len Pofis katalog 2005-(novy je vypredany) a literaturu o padelkov-Sablaturu a Karaseka. Vsetko ostatne poznam len informativne z internetu, comu rozumiem tak asi na 50%, tych druhyh 50% dufam zdolat vasou pomocou. Mam pre zaciatok nejake 10h ktore sa mi nezdaju, dufam nze sa tymto hned k zaciatku nezblamujem.
Obrázky:
Zaregistrován
31. 5. 2011
Martinek: A co se ti nezná? Jde o běžné známky. Kvalita tisku a sytost barev byla tehdy dost kolísavá, stejně jako kvalita "ozubení" :-) Slitý tisk je také celkem běžný.
Pokud máš publikaci "Československé poštovní známky a jejich padělky 1918–1939" od Merkur-Revue, tak pozor. Místy jsou prohozeny fotografie originálů a padělků. Ale o to větší zábava to pak je :-D
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.