Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
18. 4. 2020
No jsem samouk . Ziju v zahranici 30 let. Zacal jsem se zajimat o fihlatelii zde. Jsem samouk.takze vsechny informace literatura a internet, asi to chapu spatne omlouvam se, musim si to asi v hlavne usporadat. Vim jen to co ctu .. napr jsem napsal ze existuji podtypy spyralove vim to z knih ,dostal jsem odpoved ze neexsituji, pak jste napsal ze existuji... a tak sbyram informace a delam si svuj nazor, tak to mam . Cetl jsem clanek o rameckovich typy... aj podtyp na filaso. Cz a mam je ve zbyrce tak si myslim ze to jsou ty podtypy ramecku to je vse, psal to nejaky filatelista ze by ty podtypy ramecku mneli taky byt uznany jako typy. Ale ze pry
Zaregistrován
18. 4. 2020
Ta Fotos 20 h jsem poslal, aj jsem urcill TD , Zp dobre ne.. existuje. Td1 to 99 knihotisk org
Zaregistrován
18. 4. 2020
Poslal jsem foto a urcil td1zp 99 z org. Knihotisk
Zaregistrován
18. 4. 2020
Sorry psal jsem to dopelt dvakrat Pardon
Zaregistrován
18. 4. 2020
No snad jsem vas nerozlobyl, potreboval bych opravdu urcit tu 15 h pokud to jde?
Zaregistrován
18. 4. 2020
Nasel jsem to tema prickoveho typu aj podtypu na filaso zajimavi clanek..
Obrázky:
Zaregistrován
18. 4. 2020
Opravuji rameckoveho typu
Zaregistrován
11. 10. 2015
Pro blazek007
Článek o rámečkových typech v Merkur revue 1/2001 jsem kdysi četl, ale úplně se mi vykouřilo z hlavy, že se jedná o takové množství ZP na více hodnotách Hradčan. Při třídění 20 h červená jsem delší pravou příčku "objevil" ale podle příručky F. Hamra z roku 1991 jsem určil jen známkové pole I/99. Dneska jsem si zkontroloval určená ZP podle rámečkových typů I-IV. a ono to sedí.😋
Takže ještě jednou díky za informace, člověk se pořád učí. Jsem zvědav, co mi vypadne z hlavy druhou stranou, když jsem si ji teď naplnil rámečkovými typy.
Pro Donnovan
15 h jsem ještě netřídil, ale podle mého názoru by se mohlo jednat o I/7.
Zaregistrován
17. 11. 2006
To je v pohodě, ohledně Hradčan se objevuje stále množství informací. Spirálové typy a příčkové typy už má vysbírané každý, potom došly na řadu typy rámečkové a obloukové, teď jsou na řadě typy číslicové polohové a zastřižené. Hradčanáři se nikdy nenudí.
Zaregistrován
25. 12. 2012
Spiralove podtypy existuju na vsetkych tlacovych doskach V. kresby na ktorych sa previedla redukcia 4. spiraly. Vdaka tejto uprave v podobe dotiahnutia spiral rytcom vznikli rozne tvarove odchylky spiraly, ktore su podchytene v mono. 1. ako podtypy. Doposial sa im nevenovala vacsia pozornost v ramci odbornych publikacii ci diskusii, tak unikaju vacsej pozornosti zberatelov.
Co sa tyka ramcekovych podtypov, tak blazek007 ako autor studie a publikacie o tejto problematike vie o com pise a naprosto s nim suhlasim.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.