radim1208

Uživatel

Zaregistrován
18. 1. 2008

#1 - 23. 3. 2008, 17:31

prosím o Váš názor na známku Hradčany 15hal ( viz příloha ). Podle mne ( amatérský názor ) by se mohlo jednat o jiný odstín než "cihlově červená" - snad červená, zoubkování "A" a 1.spirálový typ ( snad 1 TD - 92.ZP. ).

http://www.imagevenue.com/upload.php

radim1208

Uživatel

Zaregistrován
18. 1. 2008

#2 - 23. 3. 2008, 17:32

skrblik

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2008

#3 - 10. 4. 2008, 12:50

Je to skutečně jiná barva.Buď je to karmínově červená a nebo karmínová.
Cenově je srovnatelná s barvou Hnědočervenou.Pokud by pod UV svítila
hnědočerveně,pak je ještě vzácnější.Dříve jsem ti odpovědět nemohl,neměl jsem čas a přístup k Internetu.Čou Skrblík
V případě zájmu mohu na ní vystavit barevný fotoatest.😋 Skrblík

skrblik

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2008

#4 - 10. 4. 2008, 12:53

Je to skutečně jiná barva.Buď je to karmínově červená a nebo karmínová.
Cenově je srovnatelná s barvou Hnědočervenou.Pokud by pod UV svítila
hnědočerveně,pak je ještě vzácnější.Dříve jsem ti odpovědět nemohl,neměl jsem čas a přístup k Internetu.Čou Skrblík
V případě zájmu mohu na ní vystavit barevný fotoatest.😋 Skrblík
Jen ti podle rekonstruce TD zjistím,zda to není náhodou z 5 a nebo 6 TD.Tam
sice jsou známky I typu,ale cenově se to stejně pohybuje kolem 600 Kč za kus

skrblik

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2008

#5 - 13. 4. 2008, 13:47

Dnes mám u sebe vzorník barev.Je to skutečně karmínově červená barva.
🙂 Skrblík

skrblik

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2008

#6 - 13. 4. 2008, 14:42

Opravuji se u ceny.V katalogu Merkur pro Hřeben je uváděna cena 60 Kč.
Cena 600 Kč by platila u zoubkování Hz 11 3/4,Řz 13 3/4 a trochu více tak kolem 700 Kč u Řz 11 1/2.Jinak známka není ze zp 92/1,ale skutečně z 5 a nebo 6 TD.Tyto desky se od sebe liší v provedení redukcí pravé holubice.Známkové pole vyobrazené známky bohužel určit nemohu,mámk dispozici pouze rekonstrukci1 a 2 TD.Ostatní rekonstrukce mám sice slíbeny,ale zatím nedodány.
Když už se bavíme o barvách,tak u zoubkování A Hz 13 3/4:13 1/2 rozlišuji tyto barvy :
rumělkově červená,cihlově červená,hnědočervená,červenohnědá a karmínově červená.U zoubkování B Hz 11 3/4 barvy cihlově červená,hnědočervená,ohnivě červená a karmínově červená.
U zoubkování C Řz 13 3/4 barvy rumělkově červená,cihlově červená,bledě červená,ohnivě červená,hnědočervená a karmínově červená.
U zoubkování D Řz 11 1/2 barvy rumělkově červená,cihlově červená,bledě červená a ohnivě červená.Zoubkování E Řz 11 1/2:10 3/4 barvy rumělkově červená,cihlově červená,hnědočervená a bledě červená.Zoubkování F Řz 13 3/4 : 11 1/2 barvy rumělkově červená,cihlově červená,živě červená,hnědočervená a bledě červená.U nezoubkovaných Hradčan pak barvy oranžově červená,tmavěoranžově červená,hnědočervená,ohnivěčervená což je jinak pojmenováno jako matně nahnědle červená,světle nahnědle červená,cihlově červená což je jinak pojmenováno jako středně nahnědle červená,nahnědle červená,živě červená,bledě červená,červená,rumělkově červená jinak oznacovaná jako zinober,pak světle červeno karmínová a karmínově červená.
Je možné,že barev může bít ještě více,neboť komplet zpracované 15 H na barvy též nemám.Výskyt jednotlivých barev a data výskytu a místa výskytu
zatím zkoumám,ale je to finančně dost náročný špás.Jakmile dořeším spojení mezi scanerem a Internetem,pak vám to i ukážu.Doma internet nemám a v internetových kavárnách u mne v Aši zase nemají scaner.

skrblik

Uživatel

Zaregistrován
14. 1. 2008

#7 - 18. 4. 2008, 18:46

Dnes jsem Vám chtěl poslat a předložit barevné scany 15 H Hradčan s rozlišením a setříděním podle data použití,aby jste všichni viděli,co vše se dá
hledat na razítkovaných známkách.Těmi bonbonky je hledání prvního známého dne použití barvy u konkkrétní tiskové desky navíc v závislosti na rozměru zoubkování.Bohužel.Scaner tu byl,ale scanovalo mu to pouze černobíle,tak to snad do příštího týdne vychytá.Jen upozorňuji,že i mnou později předkládaný
vzorník barev není úplný z důvodu,že do kolekce nezařazuji známky s neúplnými
razítky.Takže ještě posečkejte.Navíc jsem Vám vzal na ukázku i ladurnery ČSR I.
To je jedna z mála věcí,která mi před 3 roky byla odcizena,ale povedlo se je
společnými silami mých přátel dohledat.😉 Skrblík

starky3

Uživatel

Zaregistrován
1. 3. 2014

#8 - 22. 7. 2014, 07:56

Prajem pekný deň.Pekne prosím.Nebolo by možné vložiť ,,vzorník ,, farieb Hradčany (alebo poradiť --určite je aj voľakde na webe zverejnená) ,prípadne po dohovore , ho poslať na moju mail stránku ? Celkom ste ma s tou špecializáciou pobláznili.A ja blbec , som špekuloval , prečo minule v Prievidzi na burze mi niaky šialenec vybral celú stránku A4 (aj keď akosť nebola bohvie aká) za pár šupou a ešte sa k tomu aj usmieval.(ku katalógu sa momentálne ja nedostanem)

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#9 - 22. 7. 2014, 08:05

problémem je (a už se to tu též mnohokráte diskutovalo, zkus to najít ve starších příspěvcích), že barvy na monitoru zkreslují, takže žádný vzorník na netu nebude stoprocentní, a právě u hradčan stačí minimum, aby se z jedné barvy stala jiná, proto nejlepší je mít dostatek bezpečně určeného srovnávacího materiálu, klidně v ražených známkách.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#10 - 22. 7. 2014, 08:06
Prajem pekný deň.Pekne prosím.Nebolo by možné vložiť ,,vzorník ,, farieb Hradčany (alebo poradiť --určite je aj voľakde na webe zverejnená) ,prípadne po dohovore , ho poslať na moju mail stránku ? Celkom ste ma s tou špecializáciou pobláznili.A ja blbec , som špekuloval , prečo minule v Prievidzi na burze mi niaky šialenec vybral celú stránku A4 (aj keď akosť nebola bohvie aká) za pár šupou a ešte sa k tomu aj usmieval.(ku katalógu sa momentálne ja nedostanem)

Zjednotený, štandardný vzorník farieb na Hradčany (obzvlášť na 15hal) neexistuje. A scany jednotlivých farieb aj tak skreslujú (v závislosti od kvality scannera a monitora).

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.