Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
6. 2. 2009
Honza:
Ak si pozrieš svoje predchádzajúce príspevky ohľadne tejto konkrétnej známky, tak si písal, že sa jedná o 7c. A toto je označenie karmínovej farby.
Preto sme reagovali obaja s dráčkom tak,že karmínová to nie je. Lebo je rozdiel medzi 7c a 7C... 😉
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
6. 11. 2008
zakoukanyhonza napsal/a:
...
dráčku: psal jsem že je to zoubkování C.....takže to zas tak běžné není a cena je uplně jinde
ps. tak se mi podařil dobrý kup🙂
Není tak důležité co jsi psal(jak jsi to určil či označil), ale co to opravdu ve skutečnosti je. Mám velké pochybnosti o zoubkování C(tedy ŘZ 13 3/4), na 99% to bude pouze zoubkování A (HZ). Dle toho kousku fotky to tak i vypadá, ale dokud nebude na fotce celé zoubkování, nelze to řící na 100%. 😐
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 1. 2012
smith:🙂 tak to mně nenapadlo🙂
dráčku: není to poprvé co napadáš mé měření zoubkoměrem a vždy se prokázalo že s nim měřit umím....ty mi to prostě nepřeješ😃
Zaregistrován
6. 11. 2008
Tam to mi připomeň, kde jsem se u Tebe spletl a zhodnotil něco z toho co jsi sem vložil špatně(rád se poučím, nejsem neomylný, ale když něco napíši, má to vždy důvod či odpovídající formulaci)😉
Zaregistrován
10. 1. 2012
....doufám,že příjmeš mou omluvu🙂 byls pouze učastníkem vlákna a dokonce ses mně v té chvíli myslím zastal.....šlo o to vlákno kde jsme se trochu chytli ... šlo o ministerské zoubkování na fialové 30
popletl jsem to
Zaregistrován
13. 12. 2010
Aho Honza
Reagujem na vašu debatu ohľadom zúbkovania.
dráčku: psal jsem že je to zoubkování C.....takže to zas tak běžné není a cena je uplně jinde
Dráček má na 99% pravdu. Jedná sa o HZ 13 3/4:13 1/2 a nie o RZ 13 3/4. Ak si všimneš spodný ľavý roh známky, je tam charakteristická vada perforácie, tzv. "predĺžený hrebeň". Táto vada sa vyskytuje len u známok zúbkovaných hrebeňovým zúbkovaním.
Myslím si, že nájsť známku z tohto ZP v zúbkovnaí C by bol vskutku malý objav...
Doporučil by so ti publikáciu od J. Karáska "Zoubkování čs. poštovních známek". Myslím, že je dobre spracovaná. Po jej preštudovaní pochopíš druhy znaky a charakteristiky jednotlivých druhov perforácie.
doddie
Zaregistrován
10. 1. 2012
ahoj dodie .........tu knížku mám.......uznávám že mé oči jsou ošidné co se týče barev,ale zoubkování mi docela měřit jde.....leda,že by došlo k roztažení známek nějakými okolními vlivy už jsem jí měřil asi stokrát od debaty s dráčkem (vložil do mne pochybnosti)...
již si nejsem 100% jistý a začínám váhat nebot na A-zoubkování mi to nesedí,ale,že by to sedělo uplně 100% na zoubkování C se také nedá říct.............čím víc měřím tím víc jsem zmaten....jednou to je blíž k A a podruhé k C
Dráček: a když už se opět načala ta debata tak jsem tě požádal o přijetí mé omluvy-což nedělám často,mrzí mne že se k tomu z tvé strany nedostalo odpovědi
Zaregistrován
6. 11. 2008
Já si na omluvy nepotrpím, ale když na tom tak trváš, omluva přijata. Pokud knížku máš, tak co tu řešíš?! Každá z těch perforací má určité zákonitosti, takže není nad čím hloubat. Jak si všiml už i doddie, ukazuje to jasným směrem na A, naopak i kdyby tam nebyl poskočený ten hřeben(téměř jistě), i pak bych to téměř s jistotou vyloučil. Kdyby jsi už při minulé debatě dal slušnou fotku, již tu mohlo být jasno, ale i z té hrůzy je to na 99,99% z.A...
Bez kvalitní fotky Ti nikdo víc nepoví.
Zaregistrován
10. 1. 2012
jsem rád,že je přijato🙂
knížku mám...a asi 20 dalších....je fakt,že ne všemu v nich rozumím....holt učím se🙂
přít se s váma už nebudu...dám je bokem a čas možná někdy ukáže -( až pochopím - naučím se)🙂
na prodej nejsou-takže jde jen o mé přesvědčení ( ted již nalomené🙂 )
Zaregistrován
10. 1. 2012
http://aukro.cz/hradcany-i2216883841.html
pravé či ne???
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.