Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
16. 5. 2010
Ta Rukověť ta mi došla, že bude potřeba. Do rekonstrukcí se zatím pouštět nechci. Jde mi prioritně o to určovat barvy známek. Myslím, že v tom mi může pomoci určení ZP a TD nebo se mýlím?
Zaregistrován
6. 11. 2008
jenom někdy, barvy bych si nechal asi až zcela nakonec
velmi mnoho "barev" vzniklo jen špatným uložení, různou intenzitou tisku, atp.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 1. 2012
tak mám tu monografii,mám 3 díly rukověti,nějaké speciály na různé hodnoty a jsem z toho snad ještě blbější....při těch možnostech 8tiskových desek mně mrazí v zádech....že já cy* se nedal na angličáky😃......netuším kde začít...vzít známku s typem spirály a projíždět ze 3 speciály a doufat že najdu přesný popis? a zároven doufat že podobný popis není i u jiné TD ???
Zaregistrován
6. 11. 2008
roztřídit dle zoubkování a pak dle typu spirály je začátek, pak už většinou jen dle odchylek a detailů jednotlivých polí...
Zaregistrován
6. 11. 2008
pro slušné a široké znalosti počítej několik let poctivého studia s mnoha desítek tisíc známek a stovkami hodin, mnoha cizích sbírek, aukcí... je to běh na dlouhou trať
Zaregistrován
10. 1. 2012
takže by mi mělo dosti napovědět u toho zoubkování asi i datum použití a nejspíš asi v monografii dohledám i datum použití určitých TD....tipuji správně?
Zaregistrován
6. 11. 2008
razítka ti moc nepomohou a ani věrohodná data u většiny desek nedohledáš...
Zaregistrován
10. 1. 2012
nemyslel jsem razítka....už jsem dohledal tabůlku a pochopil jak to myslíš (asi) např.hodnota 15 zoubkování 11 1/2 by se mělo vyskytovat pouze u TD 1. a TD 2. a to už mi to dost zuží výběr speciálu kde hledat ZP.... je tak?🙂
Zaregistrován
10. 1. 2012
ha zrada .... v monografii jsem našel u výše zmíněné hodnoty TD. 1 a2. a pofis zminuje ještě 7😃
Zaregistrován
10. 1. 2012
už vím proč je v názvu vlákna ten smajlík
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.