Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
13. 12. 2010
Honzo, ak mi dovolíš jednu radu.
Monografia 1 je ešte stále dobrá kniha, len je treba vedieť, čo je z tejto knihy použiteľné a čo je prekonané. Tá kniha totiž bola vydaná pred 44 rokmi. Odvtedy sa už štúdia emisie Hradčany posunula o hodný krok dopredu a viacero informácií je už nepresných. Uvediem len jeden príklad. Ak dobre viem, tak táto monografia bola prvou publikáciou, ktorá okrem iného uverejnila DV na emisii Hradčany a ich vyobrazenie. Okrem DV však autori zaradili medzi vyobrazenia aj TV či "svetliny", čiže nedokonalosti, ktoré sa na známkach objavili počas určitej doby tlače. Stalo sa to vtedy z nevedomosti. Viacero vyobrazení nie je presnyých, čo je samozrejme dané dobou vzniku knihy atď. Preto je potrebné dokázať selektovať, čo sa dá použiť a čo nie. Nehovoriac o tom, že množstvo iných informácii sa nachádza v ďalších publikáciách, v starých vydaniach filatelistických periodík atď. U Hradčan sú výraznou pomockou publikácie, ktoré vydávala Sekcia zberateľov knihtlačových vydaní.
Chcem tým len poukázať, že oblasť ktorou sa zaoberáš nie je vôbec jednoduchá a ak sa chceš stať aspoň zčasti znalým v téme, je to hlavne o čase, literatúre a následne o desaťtisícoch známok, ktoré musíš preskúmať, určiť, zmerať atď. Potom sa raz možno stane, že sa pozrieš na burze na známku a z vysokou pravdepodobnosťou z pohľadu určíš zúbkovanie danej známky bez toho, aby si ju musel merať, spomedzi 40 vylepených známok si za korunu vyberieš DL 44 B, alebo 13 J atď. Vtedy si človek uvedomí, že sa to oplatilo robiť a nie je to iba kvôli peniazom, ale hlavne kvôli tomu, že takto máš šancu si postupne doplniť prázdne políčka zbierky bez toho, aby si za známky v aukciách platil tisíce korún.
Držím ti palce a ak patríš do vekovej kategórie pod 30 rokov tak o to viac...
Zaregistrován
5. 1. 2009
Auto od koruny jsem tam prodal před pár měsíci 😃 (cena nakonec byla o několik tisíc vyšší než mi nabízeli lidi na inzerát z novin)
ale u těch Hradčan souhlasím s ostatními, že ty pravé rozhodně nejsou🙂
jeden z mých koníčků filatelie a známky :)
Zaregistrován
7. 6. 2011
Jene!Kup je,budes mit srovnani pro ty prave,mozna ze nevylezou na cenu monografii a jinych chytrych knih....
Zaregistrován
5. 1. 2009
Půjde to vysoko, přijde mi že na Aukru poslední dobou opět přibývá "hloupých" co mají zbytečně moc peněz 😃 😃
jeden z mých koníčků filatelie a známky :)
Zaregistrován
10. 1. 2012
pánové děkuji za moudré rady...zejména doddie...dals sis s tim práci..děkuji
tak kdo ví snad mne to neopustí a jako šedesátník už budu snad zběhlý🙂 .....do té doby vás budu otravovat tady😃 a jo ještě chvíli budu patřit pod třicátníky🙂
Zaregistrován
10. 1. 2012
jo a ty hradčany vesele nabíraj na ceně
😞
Zaregistrován
7. 6. 2010
preto ich nezbieram :-)
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
7. 6. 2011
ja ale jo...cernotisk na barevnem kartonu..😆 vec ne zcela obvykla..
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
Jo, černotisk s ilustrací na zadní straně se u 50hIII. občas ukazuje(ani málo, ani hodně), u jiných známek je to ale spíše výjmečné...
Ale ve 4-bloku je to pěkné, sám mám jen jednotlivé...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 6. 2011
Jsi rychly jak blesk..😆 ,diky za pozornost..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.