Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Dobrý deň!
Ak by som mohol poprosiť odborníkov o nejaké info k týmto hodinám! Hocijaké. Pátral som po nete, ale nič bližšieho som sa nedozvedel... Len či sa už náhodou niekto s takýmto štýlom stretol... Sú vysoké cca.90cm, s odnímateľnými soškami po stranách, hlavná časť rozoberateľná na tri samostatné časti...
Ďakujem vopred za každé info!
Obrázky:
no to teda koukam...90cm vysoke pendule,pravdepodobne vyrezavane ze dreva
v baroknim stylu(tim zadna seriovka)bici,s pendlem i pres pokrocile stari hezky
zachovale,zkratka vlastnite neco zvlastniho a co je zvlastni je taky u sberatelu
cenene,priznam se,ze jsem celou dobu hledal ale nic podobneho nenasel,ty
nemecke hodiny zapomente,seriove odlity korpus,ty se sekaly jako Bata cvicky...
pockame na nekoho moudrejsiho,nebo se spojte s Dorotheum Wien,ale na kazdy
pad jsou to mimoradne zajimave hodiny...snad by se dalo zjistit vice podle hodi-
noveho strojku...
nasel jsem jeste toto,rok vyroby 1750
Ďakujem! V našej rodine sú od roku 1810, z pochopiteľných dôvodov som však zadný kryt strojku s menami a dátumami vlastníkov neposkytol. Len by som sa rád o tomto štýle viac dozvedel, nakoľko meno strojcu tam nie je. Len že boli renovované v 1911 v Mohelniciach, kam som často za mladi chodieval :-)
A ano, všetko je zdreva, bočné sošky odnímateľné, pamätám si, že ten trubač v strede mal ešte aj takú jednoduchú trubku, len sa už nezachovala. A tá vrchná soška z rozprávania ešte mojich predkov mala vidly, len cez II.svetvú vojnu sa to postrácalo, poškodilo. Tá cena z ebay na ciferník ma prekvapila, aj keď pre mňa majú tieto hodiny nevyčísliteľnú hodnotu...
doporucoval bych Vam skutecne se spojit s nejakym renomovanym domem,kde
Vam odbornici sdeli vice,ten nahore bez vidli by mohl byt Zeus a tim by hodiny
pochazely z nejake primorske zeme,ale to je jen spekulace,posilam Vam adre-
su,kde ohodnocovali on-line bezplatne,,,dejte vedet jak jste dopadl..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.