indexové koliečko 96 ,presnosť 0,05° . otáčky 0-2750,ale cez 1000 som ešte nešiel.kotúče klasika diamantové plecháče 150,320,600,1000,3000 a leštiaci-med,hliník,plast,ale med s diamantovým práškom 20 000 mesh je naj.
ps: aké kotúče si si nechal vyrobiť???sinitrované sú najlepšie a vydržia prakticky doživotne,len tá cena 300-400€ za jeden
V lete som videl vo Francii na burze Tvoj model , môj má presnosť 0,02 uvádzaný výrobcom.
Kotúče mám asi 5ks. od špeciálneho duralu , cez oceľ až po mosadz 200mm priemer .
Výrobu som mal lacnejšiu nakoľko pri Nitre je firma čo presne reže laserom , čiže cena váha materiálu a orezanie + vyfrézovanie otvoru na osku.
😲 Tam v okolí Ž.nad H. je liaheň hobby fazetovania.😃 , mám tam známeho človeka čo si vážim občas zájdem, myslím celkom dobre vychádzame .
Počítal som , že bývaš okolo Popradu ...
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
nj tu vo L.Vieske je tiež jedna holka ktorá vyrába šperky a vraj fazetuje a učila sa u pána Andrášiho z Kremnice. potom je sj jeden v Bojniciach.ten je gemolog a v podstate jeho ceny 😁 ma donútili aby som sa začal venovať facetovanue. chodievam do čiech na pyropy a za vybrúsenie jedného 6x5mm chcel 70€,takže som si začal všetko okolo toho študovať a teraz si už brúsim sám pre seba,kamarátov alebo pre zberačov čo si robia zbierku prírodných a facetovaných kamenov
Viem koho máš na mysli , trochu poopravím pokiaľ sa neurazíš : baba nevyrába šperky , učila sa v Hodruši to je OK. nasleduje mincovňa KB potom chodila na UKF NR. tak SAV BB. a teraz je nanovo KB. zrejme len tento rok o ostatných budem mlčať , len jednému môjmu priateľovi čo ťaží aj vyváža tantalitovú rudu zo Siera Leone a už si odvykol ako to chodí na SK som rýchle poradil ako neprísť o kontakty a peniaze , hlavne kontakty bez nich je v Afrike škoda podnikať...
Držím ti palce nech sa darí .
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.