Zaregistrován
23. 10. 2006
Prepáč trochu ti ešte bude trvať pokiaľ sa naučíš rozlišovať medzi kameňom vhodným do praku a vzorkou na prezentáciu.
Napríklad viď. toto.😉
Obrázky:
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
10. 11. 2013
Tak prepáč že som sa nadchol zbytočne ale mne robia radosť aj tie čo mám a som len začiatočník takže sa rád priučím od profíka. 😃
Zaregistrován
23. 10. 2006
to michaloSK; pokiaľ sa máš záujem venovať zbieraniu hornín a minerálov odporúčam ti zaregistrovať sa v nejakom geo. klube nájde sa tam dostatok dobrých aj vynikajúcich geológov ktorí ťa naučia rozoznávať čo sa hodí do zbierky a čo nie.
Moja orientácia je ku gemológii to je úplne niečo iné v , ale dobré začiatky ti môže dať UKF Nitra čo sa priamo špecializuje na výuku o drahých kameňoch , v Poľsku je celkom dobrá katedra , potom už ostávajú top školy ako GIA, IGI a A-Gems , posledne menovaná je najstaršia škola na drahé kamene pokiaľ pre image aj vo svete tak odporúčam A-Gems. Môžeš ešte využiť školu Gem asociácie ,ale neviem aké majú výšku ročného školného. V školách čo som uviedol je ročné školné od 4 000 do 8 000€ + ostatné výdaje ,ale oplatí sa pokiaľ máš záujem prekročiť prah SK , HU, PL,ČR.😉
Zaregistrován
10. 11. 2013
to grofik: zase až tak závislý na drahých kameňoch niesom že by som potreboval študovať dalšiu školu a ešte k tomu s takým školným, je to síce pekná predstava že, ale mne stačí si pozbierať nejaké vzorky sem tam navštíviť nejaké tie lomy,bane a som úplne spokojný, nato predsa nepotrebujem školu neviem akej kvality😃 ale ten geo. klub neznie zle, len problem je v tom že Nitra je asi tak 100 km odtialto, takže by ma to moc nebavilo trepať sa sem a tam ale nápad fajn.🙂 Dakujem za rady
Zaregistrován
23. 10. 2006
Navrhol som niekoľko možností od menej náročných až po profesionálne riešenie.
Domnievam sa geo. klub je asi aj vo Zvolene , Banskej Bystrici , hmmm B.B. je už 120 km od Nitry 😃 prepáč neviem v ktorej časti na SK bývaš?🙄
Geo. klub je najlacnejšie riešenie na získavanie vedomostí a možnosť bezproblémovej návštevy starej bani atď.😉
Riešenie je aj sám "vojak v poli".🙄
Zaregistrován
10. 11. 2013
no ved jasné a som ti vdačný, ale všetko mám tak trochu od ruky bývam v okrese Prievidza takže jediná možnosť je asi ten vojak v poli a nejak to pomeniť tu, poprípade nájsť tu niekoho z mojho okolia čo sa tomu venuje by nebolo tiež naškodu🙂
Zaregistrován
23. 10. 2006
V Bojniciach prevádzkuje súkromné banícke múzeum Barok skús a možno si padnete do "oka".
Zaregistrován
28. 6. 2008
Zaregistrován
10. 11. 2013
grofik mam už hodnú chvílu v pláne tam skočiť len som ešte nenašiel čas nato .. a korunka niesom si istý čo to je, ale napadlo ma to isté.. Skúsim zobrať zo sebou ked sa pôjdem pozreť do Bojníc🙂
Zaregistrován
10. 11. 2013
To korunka -rozrezal som to na dve polky pilkou na železo a jednu som hodil do čističa na striebro vyzerá to teraz takto🙂
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.