Jako do fasetovýho výbrusu? To myslím že stejně jako křemeny, jen není tak tvrdý tak to půjde líp. Mám plnou krabičku různejch krásně barevnejch skel z potoků i z polí, ale nějak mi to přijde vyhozenej čas to brousit 😉
Otáčky si musíš prostě vyzkoušet a osahat, myslím je jedno na jakej kámen... já když dělám hrubej tvar, dám hrubší kotouč a otáčky zvednu, na dolaďování jedu na jemným v desítách otáček/min., nevím kolik, ale prostě úplně pomaličku... malý kamínky už od hrubování jemným (1500-3000#) a taky pomalu, totéž pak leštění... ale to asi nejde popsat, vyzkoušej a myslím že brzo si to najdeš citem sám 😉
jezevec74@gmail.com
Oprava otázky , myslel som také sklo .
Aké sú najlepšie otáčky môj rozsah otáčok na jednom náradí je od 500 do 10 000.
Mám originál dva kotúče na brúsenie skla ,ale žiadnu skúsenosť... 😞
Obrázky:
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
😁 koukám jsi všestranný 😉 No tak to opravdu netuším a po pravdě ani tušt nechci, brousit tohle sklo nemám v úmyslu 😉
Jako laik bych na to vzal dremla s diamantovým kotoučkem a otáčky zas prostě zkoušel a hledal ty ideální 😉
jezevec74@gmail.com
V rámci barterovej výmeny som dostal originál kotúče na brúsenie skla , nakoľko ja krystálové sklo môžem 😃 a dnes v záložniach kúpiš za "hubičku" kvalitné odlievané veci , potom prečo nie pokiaľ mám priestor aj náradie...
Jako laik bych na to vzal dremla s diamantovým kotoučkem. Správně.
Jestli chceš postupovat jako profík, tak zadej do vyhledávače kuličský stroj. Tam by měl být popis technických parametrů.
U Děčína je jeden použitý na prodej (380V).
Dakujem za radu uz som iba na mobile. Pozriem popis, technologiu mam. 😃
Dnes začala zaujímavá šperkárska výstava Baselworld , pokiaľ to niekto navštívi môže napísať postrehy hlavne technológiách ...
45 material a 10 €, opracovanie.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.