To vůbec ne, naopak.. když si to rozpočítáš, tak to zas tak dobře nevychází... 🙄 ... i když pořád na těch kotoučích brousím a ještě nějakou dobu budu. Jinak ale věřím, resp. počítám s tím, že časem vydrží víc. Hodně jsem totiž těm kotoučům dal zabrat spoustou začátečnických chyb 😃
jezevec74@gmail.com
Určitě záleží na konkrétním kusu každýho kotoučku, já třeba na těch 120 a 150 ty křemeny nahrubo hobluju někdy dost drsně a pořád to docela brousí. Zato jedna 600-ka skoro odešla, jenom když jsem jeden kámen potřeboval kvůli prasklině o kus zmenšit a byl jsem línej si přehodit hrubší kotouč...
jezevec74@gmail.com
grofik napsal/a:
Neviem, ale nie je lepsie velku vzorku skor urobit tvar na pile a potom pouzit brusne kotuce.?
To rozhodně ano, ale nerad ořezávám moc napřesno... ono se to neodhaduje zrovna snadno, zvlášť u složitějších nebo nesymetrických tvarů 😉 To raději víc brousím, než abych pak zjistil, že kvůli špatnýmu řezu kousek chybí a já musím kámen zbytečně zmenšovat... 😉
jezevec74@gmail.com
No nevím, ale fantazijní bych asi neřekl 😉 Brousím tradiční základní tvary i ty ne zrovna tradiční, ale třeba ty různý pěti a více úhelníky, srdce, kapky (slza, pear...), kosočtverce a dokonce ani to oko, ty podle mě nejsou "fantazijní" ... asi je otázka, čemu tak vlastně říkat... já si pod tím představím výbrus úplně mimo nějaký základní tvary, prostě něco jako volná tvorba. No a to nedělám 😉 Brousím podle odzkoušených a propočítaných diagramů, hledám a vybírám si, prvořadý pro mě ale je, aby ten kámen, resp. světlo v něm, opravdu maximálně fungovalo a aby ten kámen měl hezkej a zajímavej tvar... a rozhodně ne každej už hotovej diagram tyhle parmetry splňuje, natož pak ty fantazijní :-)
jezevec74@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.