Jo, to je fakt hezký! Ono ve všem jde najít hezkej kousek, jen to umět vybrat a zpracovat, moc hezký! 😉
Tohle jsem sebral v potoce kdesi v Krušnejch horách (tuším Kryštofovy Hamry) a vyleštěný to taky nevypadá špatně😉 Nějaká obyčejná rula, byl tam toho plnej potok, má to cca 15 cm.
Obrázky:
jezevec74@gmail.com
jj skúšam rôzne tvary a postupy.pri tomto brúsení som si namontoval odchýlkomer,takže základné facety nahrubo som robil bez sústavného pozerania do lupy a v podstate aby bol základný tvar úplne presný a nemusel som to potom riešiť jemným nastavením indexového koliečka. a ešte jedna vec je nová,celý kamen okrem jednej plošky na korune je leštená oxidom céru na cd-čku a musím povedať že paráda. ani škrabanček. tá jedna ploška leštená diamantom na medi má micro škrabance. síce to tím oxidom trvá dlhšie,ale výsledok stojí za to. bude to zrejme aj tým že diamant je 20 000-ka a oxid 100 000-ka,takže idem ešte doobjednať 50 000 diamant a uvidíme
nuž tiež som 2 roky pozeral na amerických a austrálskych forach ,kým som sa do toho nepustil 😁 ,ale je to paráda a investíciu máš v tých kamenoch. je jasné že to zožerie času,ale myslím že to stojí za to
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.