tak to je jasne že strih sa vyberie podla tvaru kamena aby bola čo najväčšia výťažnosť a preto bol aj vybraný "portugal" pridáva na váhe a zvýraznuje farbu,ale zaujímal by ma výbrus pavilonu. pri tej výťažnosti predpokladám súdkovitý výbrus,kedže tam kde je zlomenina je hned strata 1/4 váhy kamena,takže pri klasickom portugalskom výbruse by tá výsledná váha bola určite menšia 😆 . ale musím povedať že briliancia vyzerá byť velmi dobrá
Skúsenosti a cit brusiča , pokiaľ budeme dlhodobe aj My maturovať dopracujeme sa ku takej elegancii ...
Pokiaľ pozrieš na kameň človek brúsil nie v štýle Ázie , ale našich noriem ...
Pekná práca , ale to sa už opakujem.
Na bežne donesené minerály máš % prepočet na výťažnosť kde vieš odhadnúť koľko karátov dostaneš naspäť už opracovaných a podľa toho sa dá zistiť či ťa oklamal ,alebo nie .... zvyčajne je to už pozde pri drahokamovej surovine tzv. top desiatky...😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
nuž vidím vybrúsenú len korunu,mohol by hodiť fotku od pavilonu od boku. jj práca je skvelá to sa nedá poprieť. ja tiež kvôli väčšej výťažnosti nechávam širšiu rundistu a pokial mám rezervu na kameni zvýšim uhly na korune aby bola vyžšia ,ale nenarušilo to vzhlad a brilianciu kamena..........nuž brúsenie je o cite a kvalite kotúčov a samozrejme vedieť kedy pridať na leštiaci kotúč diamantový prášok a kedy je ho už vela a samozrejme tlačiť s citom😁 ako do frajerky 😁 😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.