ináč tiež som chcel ten hliník eloxovať ale nejak som sa nevedel dočkať brúsenie,takže nakoniec som sa na to vykašlal. budem robiť ešte jeden kus ked bude čas a ten možno naeloxujem 😁 . taká otázočka,ten posun smerom dole si predpokladám robil s hustým závitom. máš to vyrobené alebo si taký závit kúpil?
jo jo, přesně tak, brusku jsem složil že ji vyzkouším, vyladím a pak že to zas rozeberu a dokončím ty povrchy... no a to se už nestalo, to bych nemohl nejmíň týden brousit 😆 Takže někdy, až nebude na broušení čas 😉
Ten šroub myslíš u toho jemnýho vertikálního nastavení? To je celý dělaný, je z nerezi, je tam závit M16x1 (teď nevím, možná i 16x0,75) a chodí to v mosazný matici. Uvnitř trubky je pak docela složitej mechanismus, ten šroub posouvá pístek s klínkem proti otočení, aby se to při broušení nemohlo samo pootočit a měnit mi nastavení výšky, což by byl samozřejmě průser. No a teprv ten pístek sedí na axiálním ložisku na vrchu tý pevný tyče. Strávil jsem docela dost času vymýšlením toho, na webu je spousta fotek, ale nikde jsem nenašel, jak to maji udělaný uvnitř 😞
jezevec74@gmail.com
ne faraonovo, ale Kleopatřino, je to známej výbrus od Boba Kellera 😉
Dělal jsem to po chvilkách, čas neměřil, ale tenhle výbrus jde hezky. Většinou dělám jeden den spodek (nachystám si i víc kamenů), pak to přelepím a druhej den dodělám vrchy.
jezevec74@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.