Jeste bych to upresnil - za okupace Prahy bavorskymi a francouzskymi vojsky (26.11.1741-prosinec 1742) byla prece jen v prazske mincovne jedna mince razena. Francouzsky vojensky velitel Prahy naridil razbu 1/2 tolaru ze starych razidel Karla VI. s letopoctem 1740, ale ze stribra nizsi ryzosti (v literature uvaden jako tzv.nouzovy zlatnik).

Zháňam vyobrazenie početního Slezkého groša z roku 1686 údajne Leopold 1 a ešte 2 viedenských početních grošov razených za Leopolda 1 obdobie od 1662-1670.🙄Ďakujem.

Kdyz jsem se podival do chytrych knih tak za Leopolda I. byl razen vladni pocetni gros pouze roku 1662 v Kutne hore.
Dale byl razen vladni pocetni peniz bez letopoctu (viz odkaz) pro Horni Rakousy v nezname mincovne, a to z Ag ve trech variantach a take jako klipa
http://www.moneta.at/product_info.php?info=p773_Oberoesterreich-Leopold-I--Rechenpfennig-o-J--RR-.html

Dik za info.Mám jednu informáciu že Čermák uvádza v č.III-1018,856 slezký početní peníz z roku 1686.Z roku 1662 je ku mne na ceste už sa ho neviem dočkať😕 .Uvedený 3 diel od Čermáka nemám preto sa k vyobrazeniu neviem dopátrať.O tom na monete viem,pretože ich popisuje aj Nechanický,len ich popisuje ako ražby o ktorých sa nevie za akým účelom boli vydané.Skor by ma zaujímalo či sa uvedený groš /1686/nenachádza v zbierke národného múzea v Prahe-zbierka E.Fialu,Chaura.Do Prahy mám daleko keď som bol v Prahe obdeň tak som mince nezbieral😞 Vdaka za odpoveď a odkaz s pozdravom.🙂

žádný groš, pouze účelovka...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.