Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Ja som našla na českom bazáre takúto fajansu - cez google som sa dopátrala, že sa zrejme jedná o lekárenskú dózu z talianskej oblasti, poslala som ju pánovi Pajerovi, tak uvidíme. Datovať si ju netrúfam. Ale predávali ju za 500 Kč aj s hrebeňom, na hrebeň písali že alpaka, ale podľa mňa to bude striebro. Dnes príde poštou, tak som zvedavá:-)
Obrázky:

lachtman mám vyjadrenie, od neho tu je som to skopíroval....
o je robene v Modre alebo aj v Siladice aj senica ,tanier vyzera ako zo zatačacej formy ,neviem kto mal x značku ,alebo aj Granec ci niektorý modrania nič cenne roky su na tanieroch tažko presne urcit kto maloval lebo vsetci vyuceny v Modre malovali rovnako ,skor je to zo zavodu Modra lebo nieje podpis iba mesiac a rok ,

ešte som zabudol dnes vlastniť kus habánskej keramiky to je iná bomba, sú to veľmi cenné a drahé veci hovorím niekoľko tisíc eur..... ja mám len črepiny s habánskej keramiky a poviem pravdu originál som ani v celosti nedržal v ruke a to nie ešte vlastniť a tak uvidím časom.... heh

Já se ti omlouvám Tomos ... ale já trošku té slovenštině asi nerozumím kupodivu a to slovenštinu ovládám , jsem starší ročník... ten text mailu mi připadá takový zmatený. Přeložil jsem si to tak, že to je asi Modra, hrnčíře nelze dohledat podle toho X, ale dál jsem z toho nepochopil nic... tedy jestli je to nové, nebo staré, jak říkal Grofik a do kterých let to lze tedy zařadit. Prosím neber to zle , ale já to fakt nedokážu ten text pobrat, díky za upřesnění 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.