Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Grofiku nepleteš se není to spíš toto novodobé ? https://www.tupeskakeramika.cz/Kategorie/7/Originaly

lachman, to je ťažko povedať musí sa pozrieť nato odborník, potom je dôležité aj štýl práce teda hrnčiarsky kruh teda spodok, veľa krát som si aj ja myslel že čo mám a mal som novotu, ak chceš pošli mi fotky na mail dám to pozrieť kamošovi je keramikár umelecký, teda celá rodina bola uznávaná ako majstri v tomto odbore....

Ja by som sa prikláňala k názoru pána Tomos. Myslím, že sa môže jednať o modranskú keramiku a tiež by som ju datovala do rokov 1920-1960.
No minimálne prvý tanier 100% nemôže byť habánsky, nakoľko červená farba a jej odtiene bola považovanú za farbu smrti a nikdy ju Habáni na dekorovanie keramiky nepoužívali.
A podľa zadnej strany tanierov dedukujem, že to nebude 19. storočie, aspoň čo som videla keramiku z toho obdobia, vyzeralo to inak ta zadná strana, tak staršie:-)

Dáš sem tedy mail, abych ti to mohl poslat ?

Lachtane určite nie , nepletiem sa .
Mňa skôr mätie značka na prvom tanieri , je nedokonalá , ale približuje značkou ku kópiám čo falšovala jedna cárska porcelánka ,ale čo by zasa tu robil tanier z toho regiónu , prípadne staré nemecké štáty , tam na môj vkus je hodne jednoduchý vzor ???
Prípadne iná možnosť...
Ako krížovka dobré....
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.