Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Bohous_K

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2010

#1 13. 4. 2010, 00:04

Prosím o určení a přibližnou cenu těchto grošíků.
První má na lístku napsáno: Bayreut Franky - erb s křížkem (Cast.22), Lindau - trojlístek (Cast.92)

Druhý: Gottingen (Cast.56), Neustad/Aaisch (Cast.121)

S díky
Bohumil K.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Bohous_K

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2010

#2 13. 4. 2010, 00:07

Další grošíky, co jsem našel.

Obrázky:

Profilový obrázek
denary

Uživatel

Zaregistrován:
18. 1. 2010

#3 13. 4. 2010, 00:28

Je něco z toho k mání?

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#4 13. 4. 2010, 00:30

Pokud by bylo něco na prodej, měl bych zájem o ten pamětní groš z roku 1892... 🙂

Jinak celkem pěkné kousky 😉

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#5 13. 4. 2010, 00:36

To Bohous K: ty České stavy (druhá mince odspodu) bych si taky dal líbit ;-) Jinak pokud můžu poprosit, jsem nejvíce zvědavý na ty vaše "hranaté" mince a případně velké stříbrné nominály.

Profilový obrázek
Bohous_K

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2010

#6 13. 4. 2010, 00:50

To Vassilij: Vydržte, učím se fotit s makrem na vypůjčeném fotoaparátu. Jde to ztuha. Zkouším různé podklady a nasvícení. Viz ukázky z výuky. Pořád mi nejde zachytit ražební lesk, třeba u tohoto France Procházky.

Obrázky:

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#7 13. 4. 2010, 01:44

To Bohous K: ražební lesk půjde zachytit jen pod úhlem a dobrým nasvícením, ale na fotce to bude nejspíš dělat prasátka. Jinak vaše fota vypadají na možnosti fotoaparátu asi nejlépe, jak mohou - nemáte-li ovšem profesionální přístroj ;-)

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#8 13. 4. 2010, 08:11

Zdravím, co se týče těch komtramarek, tak ta první je komtramarka německých měst Bayreuth ( Franky ) a druhá je Göttingen ( Brunšvicko ). To je můj názor...Pochopitelně, jak jsem se nedávno ujistil, nejsem neomylný a chyby v textu jsou vyhrazeny....😉

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#9 13. 4. 2010, 08:14

Sorry...zase jsem se hnal do něčo.....Myslel jsem, že potřebujete určit kontramarky a né cenu...ještě jednou Sorry...Asi rychleji píšu než přemýšlím...... No aspoň jsem si to trošku procvičil.....😳

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#10 13. 4. 2010, 09:03

Pamätáte si niekto ako sa my grošáci vieme pochytiť ohľadom určovania grošov a biť sa za svoj názor až do vyčerpania?😉 Nie je to nič proti tomu, koľko názorov by sa vyrojilo pri určovaní ceny kontramarkovaných grošov. Kontramarky sú určené správne a po dlhej dobe sa tu ukázali konečne pravé kontramarky. S cenou je to naozaj ťažké, každá kontramarka má svoju vlastnú hodnotu, napr. dokonale vyrazenú Jihlavu určite kúpite (alebo predáte) za inú cenu ako dokonale vyrazený Regensburg. Nie som taký macher aby som vedel presnú hodnotu týchto tvojich grošov, ale cena sa pohybuje v tisíckach Kč. Vždy záleží na tom, kde sa tie mince ponúkajú; či v klasickej aukcii, alebo v internetovej...etc. Keby som zbieral pražské groše, určite by som za každú mincu bol ochotný dať 4000,-Kč, možno 5000,-Kč. Je to môj názor a do takejto ceny by som išiel, niekto sa môže smiať že by som prestrelil, iný naopak, že som z lacného kraja, ale ja by som dal túto cenu, nič viac - nič menej. Inak mince sú veľmi pekné, super kontramarky. To sa robí numizmatika, keď niekto zdedí takúto zbierku... 😈
Ďalší groš je Ján Luxemburský, jeden z najmladších typov. Nie sú vidieť všetky rozdeľovacie znamienka, ale podľa typu leva a písmena S na reverze usudzujem že sa jedná o veľmi bežný typ Cast. VIII.47.
Ďalej tam máš groš Václava II. typ Sm. 4 s krúžkom medzi WENCEZLAVS SECVNDVS, dobrá vec, žiadaný groš nevyše v slušnom (nie super) stave.
Ďalší groš je Ján Luxemburský typ Cast. V.36, opäť jeden z najbežnejších, slušný stav.
Ďalej Václav IV. vyzerá to na typ Hána XIV.h/1, alebo XIV.i/1-2 nedá sa určiť presne, minca nie je úplne dorazená, úplne bežný typ aj stav.
Potom máš dva pamätné groše a nakoniec (hovorím o grošoch) najstarší typ groša Jána Luxemburského Cast. I.1, pekný stav.
Naozaj slušné mince, držím palce v rozširovaní zbierky pre tvojich potomkov...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.