Zaregistrován
13. 1. 2016
Filozof :
hezky napsáno...
Zaregistrován
22. 7. 2011
Každý máme své preference, které vycházejí buď z našich možností nebo z našeho přehledu. Mojí filozofii je především snaha nabrat znalosti a zkušenosti ze všech sfér této konkrétní záliby, kde znalosti stavím výše nad přirozenou lidskou hromadící mánii. Do této logiky stavím i snahu po získání ražeb v hezké zachovalosti, která se nezakládá pouze na určitém druhu ješitnosti, ale především na potřebě takto zachovalého materiálu pro numismatické účely v podobě metrologických parametrů, které jsou schopny dokázat jisté závěry. Pokud bych svojí činnost zakládal na hůře zachovalých kusech, pak bych vzniklé výsledky mohl vyhodit z důvodu naprosté nedůvěryhodnosti. Proto si musíme uvědomit, že svět není černobílý, nic nejde zevšeobecňovat a termín magor je v kontextu celé problematiky dost vulgární a to bez ohledu na to, o jakou snahu se jedná v případě shromažďování pouze hezky zachovalého sběratelského materiálu.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
10. 4. 2016
Dobrý den, koukám, že se tady používá výrazu filosofie bez ohledu na to, čím filosofie skutečně je...
F.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Jestli je máte v nádherném stavu, dejte je sem, vždyť se jedná o velmi krásné mince.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Filozof napsal/a:
Pokud jde o měď - já ji donedávna úmyslně vynechával - prostě proto, že sbírat všechno nejde a čék si musí dát nějaké omezení. Např. takový 30krejcar je nádherný. Bohužel jsou z logiky věci hůře zachovalé a tím hodně stoupají ceny zachovalých kusů drobných nominálů. A dát 800,- za něco, co šlo před pár lety v klidu koupit za 200, se mi příčí.
Ale hezky zachovalý měděný 30 krejcar za 800 Kč nekoupíte a nekoupil jste ho ani za 200 korun před pár lety. Zde se již několik let do minulosti pohybujeme v naprosto jiných cenových relacích.
Pokud chci něco koupit dnes, nesmí mě zajímat cena minulá, ta nikoho nezajímá. Za minulou cenu jste měl kupovat v minulosti, dnes je situace trochu jiná a chce to používat jistý druh pragmatismu. Kdo obchoduje akcie, také kupuje dnes ČEZ za 400 korun a nebrečí, že před x lety akcie stála 80 korun a proto se mu tato situace příčí. Že jsme tyto situace nevyužili, to je pouze naše věc, můžeme dávat vinu pouze sobě a nepřehazovat náš mindrák na zlý osud.
Měděné mince jsou dnes docela poptávané a sběratelé konečně pochopili, že měděné ražby jsou krásné. V životě jsem viděl mnoho kolekcí běžných zlatníků (nelze je spočítat, protože by to bylo jistě trojmístné číslo), ale pouze omezený počet slušných sbírek, tvořených měděnými mincemi. Ano, máte pravdu v tom, že nemůžeme z nedostatku financí sbírat vše. V tomto s vámi souhlasím, ale proč odmítat něco velmi zajímavého a místo toho preferovat běžné položky ze seznamů mincí FJI? Vždyť například běžné zlatníky stojí, ve vztahu k jejich vzácnosti, neadekvátní ceny. To například hezky zachovalý 30 krejcar 1807 B sice stojí nominálně mnohem více, ale z podstaty jeho sběratelské vzácnosti na dnešní dobu tato cena nepůsobí předraženě.
Zaregistrován
13. 1. 2016
Tak se pochlubím🙂, umělá patina musela dolu, byla vážně ošklivá.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2011
Měděné mince se nečistí !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pokud se Vám nelíbí patina, pak takovou minci nekupujte!!!!!!!!!!!!!!!!
Zaregistrován
13. 1. 2016
Není problém tu umělou patinu znovu udělat, ale takto se mi líbí víc. Můj názor
Zaregistrován
23. 12. 2009
Nemaji to byt měděné mince?
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ale umělá patina je na měděné minci sběratelsky neakceptovatelná. Prostě v roce 1807 mohla být vyražena tato mince, od té doby postupně získávala nějakou patinu a tento stav je konečný. Každý zásah pak cenu, jak finančně, tak i sběratelsky, snižuje. Něco jiného je minci pouze omýt vodou a něco jiného (neakceptovatelného) je tento zde viditelný postup.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.