Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
10. 2. 2006
Jinak jsem zde dal ukázky známek Scinde z Heddergottova exponátu pouze 2 listy. Ale on jich měl celé dva rámy! A dopisy, které psal Bartl Frere (autor známek Scinde a současně prvních známek Asie 1852) a též tam byly dopisy adresované Bartlu Freremu.
Vzpomněl jsem si, jak při předchozí výstavě WIPA psal náš špičkový sběratel a vystavovatel ZZ Karel Bičovský do Zpravodaje Geophily, který exponát z předchozí WIPA na něj udělal největší dojem. Zmínil Heddergottovu Indii. Ale je to samozřejmě i "srdeční záležitost", protože se touto oblastí zabývá, podobně jako já nebo Ikanek.
Zaregistrován
12. 10. 2010
To se mi zdá podivné. S nadsázkou by se dalo říct, že můžu jezdit s autem bez SPZky a policii by stačilo, že najde číslo v techničáku...
Zaregistrován
23. 2. 2009
Nakonec panu Heddergottovi bylo strženo plných 5 bodů a dle mého názoru zcela správně.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Ikanku, víš jistě, že Heddergottovi strhli plných 5 bodů? Protože v tom případě by byl absolutním vítězem výstavy WIPA 2008!
Ještě k popisu. Celý exponát byl téměř bez popisu, myslím si, že to bylo ještě na další bodovou srážku. A podle mne tam ani neměl co dělat dopis s dvoupáskou Modrých Mauritiů, i když byl adresovaný do Indie.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Tak jsem ten nepoužitý červený Scinde našel. Jak se můžete dočíst, byl dražený na aukci Feldman 3-8. 5. 2004. Ocenění 80-100.000 CHF, prodaný byl za 60.000 CHF + aukční přirážka, takže za necelých 70.000 CHF.
Jak se můžete dočíst, pochází ze sbírky Maurice Burruse. Vzhledem k tomu jaké se mi dostávají do rukou informace o jeho sbírce, zřejmě byl světovým sběratelem číslo 2, hned po Ferrarym.
Je to cena velmi nízká, vzhledem k tomu, že se jedná o první známku Asie.
Zajímalo by mne proč ji Gibbons vyřadil, protože Feldman udává, že nepoužité jsou známé dvě známky. Ale i tak renomované katalogy jako Gibbons nebo Michel třeba v případě Afghánistánu mají více zmatků a chyb.
Za materiály z Feldmanových aukcí musím poděkovat zde diskutující Babygulce.
Protože dostat na DVD všechny aukce Feldmana od r. 1976 do r. 2010 je nadlidský výkon. Jen prohlížení mi zabralo více než měsíc a to mne to chytlo tak, že jsem některý den prohlížel i 4 hodiny. K tak jedinečným studijním materiálům nemá šanci se člověk dostat v žádné literatuře.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 2. 2009
Pro všechny, z emailové korespondence členů India Study Circle, od člena Sandeep Jaiswala - experta na Indické známky a Indické státy:
"I communicated with Stanley Gibbons when the new catalog came out specifically requesting information as to why they had removed the price of the unused red Scinde Dawk from their 2010 catalog. The response I received, from the editor of the catalog, was that Gibbons now believe that no unused copies of the Red Scinde Dawk exist and both copies (which were once considered unused) are believed to be used copies.
The leading authorities in this field including Mr. Heddergott have always maintained that unused copies of the Red Scinde Dawk do not exist. Stanley Gibbons now confirm this fact."
Pro ty z Vás, které angličtina dělá problémy, tak stručný obsah sdělení je, že SG od roku 2010 nevede cenu pro nepoužitý červený Scinde, neboť je toho názoru, že nepoužitá známka neexistuje. Ty dva zmíněné exempláře jsou nyní považovány za použité. S tím souhlasí i p. Heddergott.
Zaregistrován
7. 6. 2010
pre Jaromira: dik za uznanie, VAZIM SI TO!!!, posledne dvd ste pozeral?
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
10. 2. 2006
Pro Babygulka: Před všemi aukcemi Majera zpracované na DVD též smekám. To poslední DVD s bonusy jsem si ještě nestačil prohlédnout.
Pro Ikanek: Otázkou je, kdo jsou ty vedoucí autority ohledně známek Scinde. A pokud vím, tak Heddergottovi nepoužité červené Scinde chybí. Vyřazením nepoužitého Scinde z katalogu zvýší J. Heddergott hodnotu svojí sbírky. Otázkou je, zda by J. Heddergott souhlasil s vyřazením nepoužitého červeného Scinde, pokud by je měl ve svojí sbírce.
O tvůrcích katalogů Gibbons a Michel si myslím svoje - viz nezařazená Buchara a Chorezm a naopak zařazená Horská republika.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Tento názor vyslovil Sandeep Jaiswal, jeden z nejlepších sběratelů Indie a Indických států. Pro něj by nebyl problém zaplatit i nepoužitý červený Scinde.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Jak tento názor zdůvodnil? Více než 100 let všechny katalogy rozlišují nepoužité a použité červené Scinde.
Má Jaiswal lepší sbírku Indie než Heddergott?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.