Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
10. 2. 2006
Jen dopisů jsem na Heddergottově exponátu napočítal asi 27. Nevím o nikom v ČR ani SR, že by měl dopis s nejlevnější známkou Scinde, tedy bílou.
Nevím, jestli už jsem to psal, ale Heddergott si dělal z pořadatelů legraci. Chyběla mu totiž zcela úvodní stránka. Přesto dostal 93 bodů a cenu výstavy. Otázkou je, kolik by dostal bodů za správně provedený exponát. Za chybějící titulní stranu se dává srážka 5 bodů. Teoreticky to znamená, že kdyby měl Heddergott titulní stranu, měl by dostat 98 bodů, tedy absolutní prvenství. Ale jsou to pouhé spekulace.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Dle nejnovějších informací byl ze SG vyškrtnut záznam pro čistý červený Scind, protože žádný neexistuje. Ražených jich je poměrně dost, za poslední dobu jsem jich na aukcích několik viděl (spolu s modrými). Dopisy jsou však jiná kategorie. Poslední dobou se cena Scindů zvyšuje, převážně pro modré a červené.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Zde je snímek údajně čistého Scinde. Musím se ještě podívat do aukcí Feldmana, zda tam někdy nebyl v aukci.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 2. 2006
Jen tak pro zajímavost posílám špatnou a neúplnou fotku úvodní stránky J. Heddergotta.
Na této úvodní stránce byly pouze 2 mapy bez jakéhokoliv popisu
Nadpis pouze India
Zajímalo by mne, zda jurymané za takovouto úvodní stránku dají plných pět bodů ztrátu, nebo třeba jen čtyři, či méně
Obrázky:
Zaregistrován
7. 6. 2010
Pan Jaromir, naozaj mate pravdu mal tam pekne vzacnosti, co je to oproti raritam CSR atd... Len ma mrzi, ze ten pan nemal uplny list, je to podla mna skoda ze mu strhli body. Nebrali do uvahy ake mal v exponate obsiahnute vzacnosti, ktore sa len tak casto nevidaju v aukciach ba ani u Feldmana?
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
10. 2. 2006
Samozřejmě vzali v úvahu tyto vzácnosti, vždyť i tak získal 93 bodů, zlatou medaili a cenu výstavy.
Zaregistrován
22. 10. 2010
zlatou a cenu vystavy mel i Pelikan se svou jednoramovkou, kterou pani "jurismani" z Ceska pekne sepsuly ...
nebyly tam sice rarity tohoto typu, nicmene10K 1908 v takovemto zpracovani je svym zpusobem rarita videt.... a myslim si, ze to byl jeden z uspechu ceske filatelie, a vysmech Parga2008 ... sorry, za ta slova, ale je to tak.
Zaregistrován
22. 10. 2010
pane Jaromire, potreboval bych na Vas mail, asi mate kopec znalosti a hlavne znamych, potrebival bych neco zjisti
mail v profilu .... diky
Zaregistrován
21. 7. 2007
K titulnímu listu: je samozřejmě škoda, že tak špičkový exponát má takový titulní list. Ale pravidla jsou pravidla a dodržovat je musí každý bez rozdílu. Takže bodová srážka být prostě musí bez ohledu na to, co je na dalších listech.
Pokud jde o to, zda vzít 5 bodů nebo méně - na toto téma jsme měli poměrně zajímavou diskusi v Příbrami. Ve třídě námětové filatelie se objevily exponáty, kde zcela chyběl úvodní list s plánem exponátu. Když jsem chtěl srazit 5 bodů, dostalo se mi velice užitečné rady: "Pokud list s plánem exponátu chybí, pokus se najít plán v exponátu. Vždy nějakou myšlenku najdeš, takže nikdy nestrhávej automaticky 5 bodů jenom proto, že není plán v úvodu."
Zaregistrován
10. 2. 2006
Já samozřejmě nevím, kolik jurymané Heddergotovi strhli za tu titulní stránku. Byl jsem zrovna svědkem diskuse J.Heddergotta s jurymanem Jussim Tuorim (pokud jsem jeho jméno správně napsal), který mu tento nedostatek důrazně vytýkal. J. Heddergott se jeho výtkám smál, připadlo mi, že tuto titulní stránku takto udělal schválně z recese. Ještě tam postával další vystavovatel Bjorn Sohrne (měl nádherný exponát Persie a získal za něj 92 bodů). Sohrne si z Heddergotta dělal legraci (zřejmě se dobře znají), ale ten mu s úsměvem oponoval, že jeho titulní strána je O.K.
Pokud mu jurymané strhli např. 4 body, tak by měl stejně jako exponát Ottavia Masiho 97 bodů a vítězný exponát celin Kypru, který měl též 97 bodů. Pokud mu však strhli celých 5 bodů, potom by na výstavě WIPA byl celkovým vítězem Heddergott se ziskem 98 bodů.
Jinak správný e-mail na mne je: Jaromir.Petrik@seznam.cz . Nevím, jestli v profilu nemám ještě starý, neplatný e-mail.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.