Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III
Zaregistrován
12. 6. 2012
Tak tyhle vypadají opravdu líp. Ta 6 f je asi padělek, 12 f zřejmě taky (i když, tak úplně jisté si tím nésu), ta 50 f vypadá na pohled nejlíp, ale jestli je nebo není, to si takto netroufnu odhadnout. Sice se mi tak úplně nelíbí konec střední příčky E, ale to asi nemusí být nutně rozhodující. By to chtělo proměřit, podívat se na to "M" co je schované v v "0" a tak všelijak podobně. Ale víc jak 50% bych tomu nedával.😎
Prostě, příliš málo známek a příliš mnoho padělků a ne každý pravý otisk přetisku je vzorový.
Zaregistrován
21. 12. 2013
Já děkuji velmi.
Zkusím se s tím nějak poprat; vyhledat literaturu/weby. Anebo zajít za znalcem.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Za znalcem v Itálii, Chorvatsku, Slovinsku nebo Maďarsku. U nás nikdo. Diena, Martinaš, Bodor. Eventuelně mi to poslat. V klidu a naživo ani černá kočka nebývá úplně černá.🙂
Zaregistrován
21. 12. 2013
Aha. Tak to asi neprojde🙂 . Na jihovýchod jezdím často. Ale zas tak významné známky to asi nejsou.
Můžeme se třeba i domluvit a mohu napsat i na mail, abych to tu už nezahlcoval.
Ale je skrytý.
Zaregistrován
12. 6. 2012
E-mail odeslán (jasně, je ode mne).😉
Zaregistrován
23. 10. 2010
dávám jako zajímavost a třeba i nějaký názor (Pavel?). Vím, foto je jaké je, ověřeno Lešetický??
http://aukro.cz/id6311-1918-10f-zenci-knihtiskovy-pretisk-i4876714116.html
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jo, to je těžký. Když pomineme proč neukážou i zadní stranu a proč si nedají (když to vyvolávají za tolik peněz) práci s pořádným skenem, tak je nutno uznat že to nevypadá na primitivní padělek. Ale jestli to je spíš pravé nebo spíš levé (ale lepší falzum), to by si z toho asi troufl málokdo.
Zkusil jsem to naroubovat na sken mé známky a rozměrově to vcelku sedí. (Ženci mají tu výhodu, že mají rámeček a jsou všichni stejně velcí.) Tvarem, pokud se to dá posoudit, to taky nevypadá úplně špatně. Barva se posoudit nedá. Taky nelze moc spekulovat o tom, jestli by to byl 1. nebo 2. typ.
Otázka ceny - zdroje se liší v nákladech. Většinově se uvádí náklad 1800 kusů pro oba typy. Martinaš píše, že 1. typ je 50 kousků (takže asi půlarch) a druhý 1000 kusů (10 archů). V katalogu má tuto známku vyobrazenou pravděpodobně v prvním typu a přetisk je zřejmě ve stejné výši, ale víc doleva, v exponátu na Exponetu má známku s přetiskem, pro změnu, víc doprava a nepatrně níž, typ si opravdu netroufám posoudit, navíc ta má razítko přes přetisk (já ji nemám a jiný obrázek asi taky nemám). Cenu Brainard stanovil na 500$ (bez rozlišení typů), Martinaš na 14000 Kun (ten to má nejspíše pro 1. typ), maďarský je v tomto ohledu poněkud mimo - 16€. Takže řekněme, že kdyby to byl pravý první typ cena by byla akceptovatelná.
Že by Lešetický zkoušel Fiume jsem ještě neslyšel a, možná se pletu, ale mám za to, že se uvádí, že zkoušel jen ČSR.
No, kdybych vyhrál 100-120 melounů, asi bych to koupil, ale v případě průměrného platu a pouze s takovým obrázkem bych do toho nešel.
Zaregistrován
27. 11. 2014
Já bych právě nepominul proč neukáží druhou stranu. Je to divné, zvláště u tak zkušených prodejců.🙄
Zaregistrován
23. 10. 2010
díky za reakce, ne že bych o ni měl zájem, chraň bůh, ještě toho trochu...;) ale zaujalo mně to, na jednu stranu přetisk nevypadá "bramborovitě", ale na druhou stranu - jak píšete oba, prodávat takovou známku, když už na A... a ne v sálovce, dám si záležet, abych nabídku udělal co nejatraktivnější. Pokud jsem tedy přesvědčen o pravosti... Ten Lešetický mě taky překvapil. Taky ho mám sojeného jen s ČSR I a i tam to byla slabota, takže jestli se pustil do FIUME, resp ciziny... Jinak v aukci uvádí, že to má být I. typ, mám na to jen Michla, to by cena asi odpovídala, Michel taky uvádí 50ks u I. typu, u II nepíše. No každopádně, kupovat takovou známku, chci ji s atestem nebo dohodou, že si ji pošlu na atest a když to bude fake, tak love zpátky.
Zaregistrován
6. 2. 2009
No predajca je majiteľom filatelistického obchodu v Prahe a ročne usporadúva aj akcie (písomné, internetové). Mimochodom má aj druhý nick na áčku "filatelista001".
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.