Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Ahoj, je mi 26 let a sbírám známky... založil jsem si nedavno blog, kde se chci hlavně věnovat začínajícím, takže tam bude taková ta klasika jako názvosloví, slovníčky atd. Chtěl bych udělat i videonávody například na práci se zoubkoměrem a základní orientaci v katalogu, ale to samozřejmě vyžauje svolení od POFISU, kvůli autorskému právu.
Dělám to proto, že si myslím, že něco takového na českém internetu chybí. Necítím, že bych mohl způsobit sběratelskou revoluci a přitáhnout tisíce lidí svých vrstevníků) ke sbírání. Také jsem si vědom, že moje zkušenosti nejsou určitě tak hluboké jako u většiny zdejších diskutujících, ale pořád mám pět let náskok před těmi, kteří nikdy nesbírali... bohužel, nikdo jiný to nedělá, tak to chci dělat já.
Ale to odbočuji...
Teď mám v plánu napsat článek s názvem Filatelistická klišé, kde bych schtěl ihned na začátku zbořit mýty ohledně veřejného laického vnímání známek,se kterým se často setkávám... témata jsou tato:
- Razítkované známky = hodnotnější známky
- Mám doma známky s Hitlerem
- Katalogová cena není prodejní cena
- 1000 trabantů není Ferrari aneb Mám spoustu známek
- Budu sbírat všechny známky
Máte někdo nápad co je ještě takové zvláštní téma, se kterým se setkáváte, když řeknete, že se věnujete známkám? Za každou inspiraci budu s povděkem.
Hezký den,
Karel
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.